TRINXAT

INGREDIENTS PER A 5 PERSONES
¼ col
3 patates grans
3 porros
Bacó 200g
All 2
Oli d’oliva
Sal

ELABORACIÓ
Pelar les patates i tallar-les a daus. Tallar la col a porcions més petites. Netejar i picar el porro.
En una olla afegir un raig d’oli i sofregir el porro uns minuts. Quan estigui daurat afegir la col i la patata, cobrir d’aigua i deixar-ho cuinar uns 20 minuts quan arrenqui a bullir. Passat el temps escorre-ho i aixafar-ho amb una forquilla.
Pelar i picar dos grans d’all, els fregim en una paella amb un raig d’oli. Quan estiguin rossos afegim la patata i col aixafada i la deixem enrossir.
Fregim el bacó en una paella a part i l’afegim damunt el plat.


TRUITA D’ESPÀRRECS I GAMBES


INGREDIENTS PER A 5 PERSONES
12 ous
1 manat d’espàrrecs verds
Gambetes pelades
2 alls
Oli d’oliva
Sal i pebre

ELABORACIÓ
Rentem els espàrrecs i els tallem a porcions petites, d’un centímetre aproximat. Els cuinem en una paella amb un raig d’oli. Quan estiguin tendres afegim l’all pelat i picat i les gambetes, ho cuinem tot junt. Salpebrem.
Deixatem els ous en un bol, afegim un pessic de sal i incorporem els espàrrecs saltejats.
Fem la truita en una paella amb un raig d’oli.