INGREDIENTS PER 5 PERSONES
Pels melindros
Ous 4
Sucre 100g
Farina 100g
Sucre llustre
Formatge mascarpone 500g
Ou 4
Sucre 3 cullerades
Cafè 2 tasses
Cacau en pols

ELABORACIÓ
Pre-escalfem el forn a 190ºC.

Preparem els melindros: separem les clares dels rovells. Batem els rovells amb el sucre, fins que quedi una massa escumosa. Hi incorporem la farina i barregem. A banda muntem les clares a punt de neu, hi incorporem una cullerada sopera de sucre i ho continuem barrejant. Afegim les clares amb els ous i ho incorporem tot. Posem la massa en una mànega de pastisseria. Cobrim una safata amb paper de forn i hi fem unes tires de massa, les empolsem amb sucre llustre per sobre. Ho cuinem al forn fins que tinguin un aspecte torrat (6-7 minuts).

Separem els rovells de les clares. En un bol barregem els rovells amb el sucre, barregem enèrgicament fins obtenir una massa esponjosa. Hi incorporem el mascarpone i ho anem integrant.
En un altre bol muntem les clares a punt de neu, podem afegir-hi un punt de sucre. Un cop muntades les incorporem al la massa amb moviments lents.

Preparem dos cafès i els evoquem en un recipient, i banyem els melindros un parell de segons per cada costat.

Ho podem servir en una font individual o una safata gran, col·loquem els melindros a la base, afegim una primera capa de massa, repetim el procés un parell de vegades i acabem amb una capa de massa. Amb un colador petit cobrim el tiramisú amb cacau en pols.