Número de racions: 4
Cost del plat: 9,44€ (2,3 €/ració)
SOPA DE CEBA
Ingredients (4 racions):
- 4 cebes de figueres (una per persona)
- Barreta de pa integral
- Formatge ratllat per gratinar
- 4 ous
- Oli
- Sal i pebre negre
Brou de pollastre
- Carcanada de pollastre
- Porro
- Pastanaga
- Api
- Nap
- Aigua
- Sal
Elaboració:
- Elaborem el brou de pollastre: omplim una olla amb aigua, posem la carcanada de pollastre ho deixem bullir 30 minuts, anem desgreixant el brou amb una pescadora. Passat el temps afegim la verdura tallada gran (pastanaga, porro, nap i api), ho deixem 30 minuts més a foc lent.
- Passat el temps ho passem per l’escorredora i guardem el caldo.
- Pelem la ceba i la tallem a juliana fina. En una cassola afegim oli d’oliva i sofregim la ceba, uns 20 minuts a foc lent. Salpebrem.
- A la mateixa cassola afegim el brou de pollastre i ho deixem bullir 15 minuts.
- Agafem una olla i l’omplim amb aigua freda, hi afegim els ous i un pessic generós de sal. Quan arrenqui a bullir ho deixem 10 minuts. Escorrem els ous i els deixem refredar.
- Un cop els ous estan freds els pelem i els reservem.
- Fem unes llesques fines de la barra de pa rústic i el torrem.
- Pre-escalfem el forn a 180ºC.
- En bols individuals col·loquem la sopa de ceba, una o dues llesques de pa torrat al damunt (en funció de la mida del bol) i el formatge ratllat. Gratinem el bol al forn.
- Quan ho traiem del forn ratllem l’ou dur per sobre.
MAGDALENA DE MANDARINA
Ingredients (9 magdalenes):
- 2 ous
- 1 iogurt natural
- 3 mandarines grans
- 100g de farina
- 1 cullerada de postres de llevat en pols
- Rajola xocolata negre 99% de cacau
Elaboració:
- Pre-escalfem el forn a 180ºC.
- En un bol posem els ous, el iogurt natural i els grills de mandarina. Procurem retirar les granes de la mandarina i el tel blanc. Ho triturem tot a màxima potència amb la trituradora elèctrica.
- Tamisem la farina i l’afegim al bol, afegim el llevat. Ho barregem tot junt fins que quedi ben integrat.
- Omplim els motlles amb la massa. Col·loquem una mica de xocolata negre al centre. Col·loquem els motlles en una safata apte pel forn.
- Ho cuinem al forn durant 15 minuts. Per assegurar que estigui cuinat, clavem un escuradents al centre, si surt net la magdalena ja estarà cuinada.
Deixa un comentari