SOPA DE CEBA

INGREDIENTS PER A 5 PERSONES

Cebes 4
Barreta de pa (si pot ser seca millor)
Formatge ratllat per gratinar
Oli
Sal i pebre negre
Brou de pollastre 1 litre

Elaboració:

  1. Pelem la ceba i la tallem a juliana fina. En una cassola afegim oli d’oliva i sofregim la ceba, uns 20 minuts a foc lent. Salpebrem.
  2. A la mateixa cassola afegim el brou de pollastre i ho deixem bullir 15 minuts.
  3. Si tenim pa sec l’utilitzem, en cas que no, fem unes llesques fines de la barra de pa rústic i el torrem.
  4. Pre-escalfem el forn a 180ºC.
  5. En bols individuals col·loquem la sopa de ceba, una o dues llesques de pa torrat al damunt (en funció de la mida del bol) i el formatge ratllat. Gratinem el bol al forn.

AMANIDA DE TARDOR

INGREDIENTS PER A 5 PERSONES

Enciam
Tomàquet cirerol
Cansalada a daus
Nous
Magrana
Formatge feta
Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Separem les fulles d’enciam i les rentem amb aigua. Les talles a porcions més petites.
  2. Preparem els ingredients: rentem els tomàquets i els tallem per la meitat. Desgranem la magrana. Tallem el formatge a daus petits. Fregim els daus de cansalada amb oli d’oliva.
  3. Emplatem l’amanida amb tots els ingredients.