És molt comú patir dolors tendinosos, i moltes vegades ens arriba molta informació contradictòria per tractar-los, perquè són tot un repte. Però hi ha 6 aspectes clau que hem de tenir en compte a l’hora de recuperar-nos d’un dolor o lesió del tendó:

  1. No fer repòs absolut. El repòs no sempre és el millor, i més quan es tracta de tendinopaties. En moments molt aguts del dolor és bo reduir la càrrega que li donem al tendó, però només en etapes inicials. Si parem la càrrega per complet i durant temps prolongats correm el risc de sobrecarregar el tendó. 
  2. Carregar progressivament el tendó. És important enfortir el tendó de forma progressiva tenint en compte la intensitat, volum i freqüència a la que treballem. Una bona manera de començar és amb l’entrenament de resistència lenta i de força isomètrica. 
  3. No evitar completament el dolor. Si evitem el dolor totalment és molt possible que el tendó no estigui rebent suficient càrrega i estiguem retardant la curació completa. Si mirem del 0 al 10, mantenir-se en un dolor sempre per sota del 4 està indicat. 
  4. Establir terminis relatius. La cura del tendó requereix molt temps i esforç. És important que fomentem un treball continuat i progressiu. És important no obsessionar-se amb el temps que porto tenint dolor. 
  5. Utilitzar exercicis isomètrics abans de començar a fer exercici. Generalment els exercicis isomètrics (amb contracció però sense moviment) proporcionen alleujament del dolor, fer-los abans del nostre entrenament ens ajuda a preparar-lo. 
  6. No comprimir ni estirar el tendó. Els tendons, per naturalesa, son rígids. Quan els estirem innecessàriament reduïm la seva capacitat per transmetre força. Per tant els tendons que provoquen dolor odien que els hi provoquem més compressió i irritació. Hem d’evitar les posicions que provoquen que el tendó s’estiri.