SALMOREJO
Ingredients (3 persones):
- 500g tomàquet
- 100g pa
- 50g oli d’oliva
- 1 gra d’all
- 1 pessic de sal
- 1 ceba
- 1 cogombre
- 1 ou
Elaboració:
- Netejar bé els tomàquets i tallar-los a quarts, els posem en un bol i els triturem amb la batedora elèctrica. Ho passem per un colador per eliminar trossos de pell i les llavors que hagin quedat sense triturar.
- Tallem el pa a porcions petites i les afegim al bol. Ho deixem 10 minuts en remull.
- Pelem l’all i li traiem la part central. L’afegim amb la resta d’ingredients. Afegim l’oli d’oliva i la sal. Ho triturem tot junt fins a deixar-ho el més fi possible.
- Pelem una ceba i un cogombre i el tallem a daus petits.
- Cuinem un ou. Quan estigui cuit el deixem refredar i el pelem. El tallem a daus petits.
- Decorem el salmorejo amb la ceba, cogombre i ou.
TABULÉ
Ingredients (4 persones):
- 200g cuscús
- All
- Aigua
- 1 tomàquet
- ½ ceba
- ½ cogombre
- Panses
- Menta
- Julivert
- Llimona
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Elaboració:
- Cuinem el cuscús: utilitzem la mateixa quantitat de cuscús que d’aigua. Posem en un cassó aigua a bullir amb un raig d’oli, un pessic de sal i un gra d’all.
- Posem en una safata el cuscús, quan l’aigua bulli l’hi afegim i ho tapem amb un drap net. Ho deixem reposar 3 minuts. Passat el temps ho remenem. Ho deixem refredar.
- Netegem el tomàquet i el tallem a daus. Pelem la ceba i el cogombre i ho tallem petit.
- Netegem la menta i el julivert i el piquem.
- En un bol posem el tomàquet, la ceba, el cogombre, la menta i el julivert, afegim les panses i ho reguem amb el suc de la llimona, afegim un raig d’oli i un pessic de sal. Ho barregem tot bé. Afegim el cuscús i ho barregem de nou.
Deixa un comentari