SALMOREJO

Ingredients (3 persones):

  • 500g tomàquet
  • 100g pa
  • 50g oli d’oliva
  • 1 gra d’all
  • 1 pessic de sal
  • 1 ceba
  • 1 cogombre
  • 1 ou

Elaboració:

  1. Netejar bé els tomàquets i tallar-los a quarts, els posem en un bol i els triturem amb la batedora elèctrica. Ho passem per un colador per eliminar trossos de pell i les llavors que hagin quedat sense triturar.
  2. Tallem el pa a porcions petites i les afegim al bol. Ho deixem 10 minuts en remull.
  3. Pelem l’all i li traiem la part central. L’afegim amb la resta d’ingredients. Afegim l’oli d’oliva i la sal. Ho triturem tot junt fins a deixar-ho el més fi possible.
  4. Pelem una ceba i un cogombre i el tallem a daus petits.
  5. Cuinem un ou. Quan estigui cuit el deixem refredar i el pelem. El tallem a daus petits.
  6. Decorem el salmorejo amb la ceba, cogombre i ou.

TABULÉ

Ingredients (4 persones):

  • 200g cuscús
  • All
  • Aigua
  • 1 tomàquet
  • ½ ceba
  • ½ cogombre
  • Panses
  • Menta
  • Julivert
  • Llimona
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Elaboració:

  1. Cuinem el cuscús: utilitzem la mateixa quantitat de cuscús que d’aigua. Posem en un cassó aigua a bullir amb un raig d’oli, un pessic de sal i un gra d’all.
  2. Posem en una safata el cuscús, quan l’aigua bulli l’hi afegim i ho tapem amb un drap net. Ho deixem reposar 3 minuts. Passat el temps ho remenem. Ho deixem refredar.
  3. Netegem el tomàquet i el tallem a daus. Pelem la ceba i el cogombre i ho tallem petit.
  4. Netegem la menta i el julivert i el piquem.
  5. En un bol posem el tomàquet, la ceba, el cogombre, la menta i el julivert, afegim les panses i ho reguem amb el suc de la llimona, afegim un raig d’oli i un pessic de sal. Ho barregem tot bé. Afegim el cuscús i ho barregem de nou.