ROTLLETS DE PRIMAVERA

INGREDIENTS PER A 15 ROTLLETS

Pasta filo 1 paquet
Carbassó 1
Ceba tendra 1
Col ¼
Pastanaga 2
Ous 1
Sal, pebre i oli d’oliva
Salsa de soja (opcional)
Llavors de sèsam (opcional)

Elaboració:

1. Tallem les verdures a bastonets ben fins de mida mossegada. Pelem i tallem les puntes de la pastanaga, el carbassó no fa falta pelar-ho. Tallem la col a bastonets també. Reservem totes les verdures en un bol.

2. En una paella afegim un raig d’oli, sense ser molt generós. Quan estigui calent incorporem les verdures, les cuinem a foc mitjà durant 10 minuts, remenant constantment que no es cremin. Passat el temps condimentem amb sal i pebre, tapem la paella i ho deixem cuinar 10 minuts més a foc baix. De tan en tan ho anem remenant per evitar que s’enganxi o es cremi.

3. Passat el temps afegim 2 cullerades soperes de salsa de soja, ho barregem bé i ho deixem cuinar 10 minuts més tapat i a foc baix.

4. Tallem la massa filo per la meitat, col·loquem una cullerada sopera de verdures en un extrem de la massa i ho enrotllem en forma de rotllet. Els anem col·locant en una safata de forn folrada amb paper sulfurat.

5. Pintem els rotllets amb ou batut i els cuinem al forn 10 minuts a 180ºC. Els últims 5 minuts de cocció podem afegir unes llavors de sèsam sobre els rotllets per decorar i donar sabor.

POLLASTRE AL FORN

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

Patata 2 mida mitjana
Ceba ½
Pebrot vermell 1
Porro 1
Cuixa de pollastre 4
Branca de romaní 2
Sal, pebre i oli d’oliva

Elaboració:

1. Pelem les patates i les tallem a rodanxes fines, d’una mida uniforme. Tallem el pebrot a daus, retirem les puntes i les llavors. Traiem les primeres capes de fulla del porro, tallem les arrels i les fulles més verdes. Tallem el pebrot i el porro a daus petits. Pelem i piquem la ceba.

2. En una safata de forn, afegim un raig d’oli a la base, col·loquem les rodanxes de patata, les ceba, porro i pebrot. Condimentem amb oli d’oliva, sal i pebre negre. Afegim també mig got d’aigua o si en tenim brou de pollastre. Ho introduïm al forn i ho deixem cuinar a 180ºC durant 20 minuts. Ho anem revisant que no s’enganxin o en cremin.

3. Fem uns talls a les cuixes de pollastre perquè es cuinin bé, les condimentem amb sal i pebre. Les incorporem a la safata de forn, juntament amb les branques de romaní. Si fes falta podem afegim mig got d’aigua o brou de més. Ho deixem cuinar durant 20 minuts més. Passat el temps comprovem que les patates i les cuixetes estiguin cuites, per fer-ho ho podem punxar amb la punta d’un ganivet. Si veiem que ja està ben cuit ho traiem del forn.