Ingredients (3 racions):
- 3 sípies
- 3 tomàquets
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- 500g pèsols
- Aigua o brou de peix
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
- 2 llesques de pa torrat
- 1 grapat d’ametlles
Elaboració:
- Rentem i ratllem els tomàquets. Pelem i piquem l’all. Pelem i piquem la ceba ben fina.
- Tallem la sípia a trossets. Si tenim la melsa la guardem i la barregem amb el tomàquet rallat.
- Preparem la picada, pelem unes quantes ametlles torrades, un grapat aproximadament. Posem les ametlles en un morter. Torrem unes llesques de pa i les posem al morter també. Ho piquem tot ben picat.
- En una cassola, amb un bon raig d’oli, daurem una mica la sípia. Hi incorporem la ceba i l’all picats. Passat uns 10 minuts afegim també el tomàquet ratllat. Ho deixem reduir uns minuts.
- En una cassó escalfem l’aigua o el brou de peix. L’incorporem a la cassola fins a cobrir els ingredients.
- Quan comenci a bullir incorporem els pèsols, ho salem i ho deixem cuinar fins que els pèsols estiguin ben cuits, uns 5 minuts.
- Afegim una mica de brou al morter amb la picada, ho barregem bé i ho incorporem a la cassola. Ho deixem cuinar uns 5 minuts més.
Deixa un comentari