Ingredients (3 racions):

  • 3 sípies
  • 3 tomàquets
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 500g pèsols
  • Aigua o brou de peix
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre
  • 2 llesques de pa torrat
  • 1 grapat d’ametlles

Elaboració:

  1. Rentem i ratllem els tomàquets. Pelem i piquem l’all. Pelem i piquem la ceba ben fina.
  2. Tallem la sípia a trossets. Si tenim la melsa la guardem i la barregem amb el tomàquet rallat.
  3. Preparem la picada, pelem unes quantes ametlles torrades, un grapat aproximadament. Posem les ametlles en un morter. Torrem unes llesques de pa i les posem al morter també. Ho piquem tot ben picat.
  4. En una cassola, amb un bon raig d’oli, daurem una mica la sípia. Hi incorporem la ceba i l’all picats. Passat uns 10 minuts afegim també el tomàquet ratllat. Ho deixem reduir uns minuts. 
  5. En una cassó escalfem l’aigua o el brou de peix. L’incorporem a la cassola fins a cobrir els ingredients.
  6. Quan comenci a bullir incorporem els pèsols, ho salem i ho deixem cuinar fins que els pèsols estiguin ben cuits, uns 5 minuts.
  7. Afegim una mica de brou al morter amb la picada, ho barregem bé i ho incorporem a la cassola. Ho deixem cuinar uns 5 minuts més.