PASTÍS DE MONIATO
INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES
Nous
Ous 3
Sucre 50g
Llet 150ml
Oli d’oliva 50g
Moniato 250g
Farina de blat 250g
Llevat 1 cullerada sopera
Canyella en pols (opcional)
Pessic de sal
Sucre llustre
ELABORACIÓ
- Coem els moniato al forn a 200º entre 45-60 minuts, depenent de la mida del moniatos, i fins que estiguin tendres. També els podem cuinar al microones, durant 8-10 minuts a màxima potència. Quan s’hagin refredats els hi traiem la pell i els aixafem amb una forquilla.
- En un bol gran barregem el sucre amb els ous i el moniato. Després afegim l’oli i la llet, ho barregem tot bé, i per últim, afegim la farina amb l’impulsor químic, prèviament tamisats. Barregem tots els ingredients fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls.
- Aboquem la massa en un motlle prèviament greixat o folrat amb paper de forn, i l’enfornem uns 40 minuts a 180ºC i fins que, al punxar el bescuit aquesta surti neta.
- Deixarem refredar el bescuit abans de desemmotllar-lo, i abans de servir-lo, l’empolvorarem amb sucre llustre.
PANELLETS
Moniato 250g
Ametlla mòlta 250g
Sucre 100g
Ou 3
Llimona 1
Canyella en pols
Ametlla picada
Codonyat
Coco
Xocolata / cacau en pols
ELABORACIÓ
- Bullim el moniato amb la pell fins que quedi ben cuit. El deixem refredar.
- Pelem el moniato i l’aixafem en una forquilla. El posem en un bol amb el sucre i l’ametlla mòlta, ho anem barrejant amb les mans fins que quedi la massa ben integrada. Si veiem que queda molt seca hi podem afegir un ou batut.
- Ratllem la pell de la llimona i l’afegim a la massa. Un cop tinguem la massa elaborem els panellets dels gustos que més ens agradin.
- Si en fem d’ametlla picada podem arrebossar les boletes amb ou batut perquè s’enganxin més bé. Podem pintar els panellets amb ou batut abans de cuinar-los al forn.
- Els cuinem al forn amb paper sulfurat, 10 minuts a 200 graus.
Deixa un comentari