PASTÍS DE MONIATO

INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES
Nous
Ous 3
Sucre 50g
Llet 150ml
Oli d’oliva 50g
Moniato 250g
Farina de blat 250g
Llevat 1 cullerada sopera
Canyella en pols (opcional)
Pessic de sal
Sucre llustre

ELABORACIÓ

  1. Coem els moniato al forn a 200º entre 45-60 minuts, depenent de la mida del moniatos, i fins que estiguin tendres. També els podem cuinar al microones, durant 8-10 minuts a màxima potència. Quan s’hagin refredats els hi traiem la pell i els aixafem amb una forquilla.
  2. En un bol gran barregem el sucre amb els ous i el moniato.  Després afegim l’oli i la llet, ho barregem tot bé, i per últim, afegim la farina amb l’impulsor químic, prèviament tamisats. Barregem tots els ingredients fins aconseguir una crema llisa i sense grumolls.
  3. Aboquem la massa en un motlle prèviament greixat o folrat amb paper de forn, i l’enfornem uns 40 minuts a 180ºC i fins que, al punxar el bescuit aquesta surti neta.
  4. Deixarem refredar el bescuit abans de desemmotllar-lo, i abans de servir-lo, l’empolvorarem amb sucre llustre.

PANELLETS

Moniato 250g
Ametlla mòlta 250g
Sucre 100g
Ou 3
Llimona 1
Canyella en pols
Ametlla picada
Codonyat
Coco
Xocolata / cacau en pols

ELABORACIÓ

  1. Bullim el moniato amb la pell fins que quedi ben cuit. El deixem refredar.
  2. Pelem el moniato i l’aixafem en una forquilla. El posem en un bol amb el sucre i l’ametlla mòlta, ho anem barrejant amb les mans fins que quedi la massa ben integrada. Si veiem que queda molt seca hi podem afegir un ou batut. 
  3. Ratllem la pell de la llimona i l’afegim a la massa. Un cop tinguem la massa elaborem els panellets dels gustos que més ens agradin.
  4. Si en fem d’ametlla picada podem arrebossar les boletes amb ou batut perquè s’enganxin més bé. Podem pintar els panellets amb ou batut abans de cuinar-los al forn.
  5. Els cuinem al forn amb paper sulfurat, 10 minuts a 200 graus.