PASTÍS DE FORMATGE

Ingredients (4 racions):

  • 4 ous
  • 500g formatge d’untar Philadephia
  • 300g iogurt grec natural
  • 1 cullerada sopera de farina
  • 1 sobre d’stevia en pols

Elaboració:

  1. Pre-escalfem el forn 170ºC.
  2. En un bol barregem el formatge, el iogurt i l’stevia, ho fem amb unes barnilles manuals. Incorporem els ous i una cullerada de farina, barregem.
  3. Ho col·loquem en un motlle, a la base hi posem paper de forn, ho cuinem al forn 50 minuts a 170ºC. Podem untar el motlle amb oli perquè el paper s’enganxi més bé.

EMPANADES DE SARDINA I TONYINA I VERDURES

Ingredients(4 racions):

  • 1 ceba
  • 3 tomàquets
  • 2 grans d’all
  • 3 pastanagues
  • ½ pebrot vermell
  • 6 sardines
  • 2 llaunes de tonyina
  • 2 masses d’empanada
  • 1 ou

Elaboració:

  1. Pelem i piquem la ceba, els alls i les pastanagues. Rentem el pebrot, el piquem. Escaldem els tomàquets, els pelem i tallem a daus.
  2. En una paella sofregim les verdures amb oli d’oliva. Salpebrem.
  3. Netegem les sardines i les hi traiem l’espina. Les marquem a la planxa.
  4. En el nostre cas, hem agafat una massa ja preparada, l’obrim i la tallem en quatre porcions.
  5. En el centre de la massa afegim el sofregit, col·loquem les sardines o tonyina segons el gust. Col·loquem una altra porció de massa al damunt i segellem amb una forquilla.
  6. Pintem l’empanada amb ou batut.
  7. Ho portem el forn, pre-escalfat a 200ºC, durant 30-35 minuts.