Número de racions: 2

Cost del plat: 11,37€ (5,68€/ració)

MONGETES SEQUES AMB VERDURES

Ingredients (2 racions):

  • 2 filets de bacallà
  • ½ ceba
  • 1 pastanaga
  • ½ pebrot vermell
  • Tomàquets xerris
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Pre-escalfem el forn a 200ºC.
  2. Rentem el pebrot i els tomàquets. Tallem el pebrot a juliana fina.
  3. Pelem la ceba i la tallem a juliana fina.
  4. Pelem la pastanaga i amb l’ajuda del pelador la tallem ben fina.
  5. Tallem els tomàquets per la meitat.
  6. Agafem un retall de paper de plata, al centre i col·loquem les verdures tallades, les amanim amb sal, pebre i oli d’oliva. Col·loquem també el filet de bacallà.
  7. Tanquem el farcell procurant que quedi al màxim d’hermètic possible.
  8. Ho cuinem al forn durant 20 minuts.

OUS FARCITS

Ingredients (3 persones):

  • 5 ous
  • 200g de carn picada
  • ½ ceba
  • ½ pebrot
  • 2 grans d’all
  • 3 tomàquets madurs
  • Formatge ratllat
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Posem aigua freda en una olla, hi afegim els ous ho col·loquem al foc. Afegim un pessic generós de sal. Quan l’aigua arrenqui a bullir comptem 10 minuts. Passat el temps ja podem escórrer l’aigua i reservar els ous fins que es refredin.
  2. Pelem la ceba i la tallem ben fina. Pelem i piquem els alls.
  3. Rentem el tomàquet i el tallem a daus petits.
  4. Ratllem els tomàquets i els reservem en un plat.
  5. En una paella afegim un raig d’oli, quan estigui calent sofregim la ceba i els alls a foc lent. Passats 10 minuts afegim el pebrot. Ho anem remenant perquè no s’enganxi. Salpebrem.
  6. Afegim la carn, quan estigui daurada afegim també el tomàquet ratllat fins que redueixi.
  7. Pelem els ous, els tallem per la meitat i buidem el rovell, amb cura que la clara no es trenqui. Afegim els rovells en el sofregit i ho integrem tot junt.
  8. Farcim els ous amb el sofregit. Afegim formatge ratllat a sobre i ho posem uns minuts a gratinar al forn.