Número de racions: 2
Cost del plat: 11,37€ (5,68€/ració)
MONGETES SEQUES AMB VERDURES
Ingredients (2 racions):
- 2 filets de bacallà
- ½ ceba
- 1 pastanaga
- ½ pebrot vermell
- Tomàquets xerris
- Sal i pebre negre
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Pre-escalfem el forn a 200ºC.
- Rentem el pebrot i els tomàquets. Tallem el pebrot a juliana fina.
- Pelem la ceba i la tallem a juliana fina.
- Pelem la pastanaga i amb l’ajuda del pelador la tallem ben fina.
- Tallem els tomàquets per la meitat.
- Agafem un retall de paper de plata, al centre i col·loquem les verdures tallades, les amanim amb sal, pebre i oli d’oliva. Col·loquem també el filet de bacallà.
- Tanquem el farcell procurant que quedi al màxim d’hermètic possible.
- Ho cuinem al forn durant 20 minuts.
OUS FARCITS
Ingredients (3 persones):
- 5 ous
- 200g de carn picada
- ½ ceba
- ½ pebrot
- 2 grans d’all
- 3 tomàquets madurs
- Formatge ratllat
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Posem aigua freda en una olla, hi afegim els ous ho col·loquem al foc. Afegim un pessic generós de sal. Quan l’aigua arrenqui a bullir comptem 10 minuts. Passat el temps ja podem escórrer l’aigua i reservar els ous fins que es refredin.
- Pelem la ceba i la tallem ben fina. Pelem i piquem els alls.
- Rentem el tomàquet i el tallem a daus petits.
- Ratllem els tomàquets i els reservem en un plat.
- En una paella afegim un raig d’oli, quan estigui calent sofregim la ceba i els alls a foc lent. Passats 10 minuts afegim el pebrot. Ho anem remenant perquè no s’enganxi. Salpebrem.
- Afegim la carn, quan estigui daurada afegim també el tomàquet ratllat fins que redueixi.
- Pelem els ous, els tallem per la meitat i buidem el rovell, amb cura que la clara no es trenqui. Afegim els rovells en el sofregit i ho integrem tot junt.
- Farcim els ous amb el sofregit. Afegim formatge ratllat a sobre i ho posem uns minuts a gratinar al forn.
Deixa un comentari