Consideracions per a la confecció del menú setmanal
Us deixem un menú amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana anirem penjant un menú diferent. Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:
– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.
– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.
– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.
Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .
Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.
Menú setmana
Del 14 al 19 d’abril, bon profit!!
DIMARTS 14 | |
DINAR | – Amanida verda – Macarrons a la bolonyesa – Fruita del temps |
SOPAR | – Crema de pèsols – Hamburguesa de peix – Macedònia de fruita amb iogurt |
DIMECRES 15 | |
DINAR | – Amanida de llenties – Ous durs farcits de tonyina – Fruita del temps |
SOPAR | – Amanida amb fruita – Botifarra a la planxa – Iogurt natural |
DIJOUS 16 | |
DINAR | – Pèsols saltejats amb ceba i xampinyons – Peix a la planxa – Plàtan amb canyella |
SOPAR | – Quiche de verdures – Iogurt natural |
DIVENDRES 17 | |
DINAR | – Amanida de llenties – Hamburguesa de pollastre – Fruita del temps |
SOPAR | – Crema de carbassó – Truita francesa – Macedònia de fruita amb iogurt |
DISSABTE 18 | |
DINAR | – Pasta – Peix a la planxa – Macedònia de fruita |
SOPAR | – Pizza casolana de verdures – Mel i mató |
DIUMENGE 19 | |
DINAR | – Amanida amb fruita – Pollastre al forn – Flam de formatge |
SOPAR | – Sopa de pasta – Truita de verdures – Iogurt natural |
Menú setmana
Del 20 al 26 d’abril, bon profit!!
Tot i que encara no hem acabat el menú d’aquesta setmana, us deixem la proposta per la propera setmana, perquè puguem organitzar i planificar la compra d’aliments.
Clica aquí i fes-te la llista de la compra!!


Bon profit!!!!
Ens deixes el teu comentari?
17 d'abril de 2020 at 13:03
Gràcies per la vostre feina i donar nos aquestes receptes, facilita molt la planificació del dia a dia.
15 d'abril de 2020 at 16:02
Així dona gust (sobretot veient les fotos )!!
Bon profit i gràcies 😉
14 d'abril de 2020 at 18:04
Muy buenos menús de dieta
14 d'abril de 2020 at 14:49
Gràcies per les idees, el més pesat de la cuina és rumiar què fer!