Consideracions per a la confecció del menú setmanal
Us deixem un menú amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana anirem penjant un menú diferent. Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:

– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.

– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.

– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.
Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .
Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.

Menú setmana
Del 14 al 19 d’abril, bon profit!!

DIMARTS 14
DINAR– Amanida verda
– Macarrons a la
bolonyesa
– Fruita del temps
SOPAR– Crema de pèsols
– Hamburguesa de peix
– Macedònia de fruita
amb iogurt
DIMECRES 15
DINAR– Amanida de llenties
– Ous durs farcits de
tonyina
– Fruita del temps
SOPAR– Amanida amb fruita
– Botifarra a la planxa
– Iogurt natural
DIJOUS 16
DINAR– Pèsols saltejats amb
ceba i xampinyons
– Peix a la planxa
– Plàtan amb canyella
SOPAR– Quiche de verdures
– Iogurt natural
DIVENDRES 17
DINAR– Amanida de llenties
– Hamburguesa de
pollastre
– Fruita del temps
SOPAR– Crema de carbassó
– Truita francesa
– Macedònia de fruita
amb iogurt
DISSABTE 18
DINAR– Pasta
– Peix a la planxa
– Macedònia de fruita
SOPAR– Pizza casolana de
verdures
– Mel i mató
DIUMENGE 19
DINAR– Amanida amb fruita
– Pollastre al forn
– Flam de formatge
SOPAR– Sopa de pasta
– Truita de verdures
– Iogurt natural

Menú setmana
Del 20 al 26 d’abril, bon profit!!
Tot i que encara no hem acabat el menú d’aquesta setmana, us deixem la proposta per la propera setmana, perquè puguem organitzar i planificar la compra d’aliments.
Clica aquí i fes-te la llista de la compra!!

Quiche de verdures, veure recepta
Truita de verdures, veure la recepta

Bon profit!!!!
Ens deixes el teu comentari?

Comparteix aquesta publicació: