Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana anirem penjant un menú diferent.

Dilluns 20
Dinar– Amanida de patata
(tomàquet, ceba,
pebrot) amb
tonyina i ou dur
– Fruita del temps
Sopar– Mongetes tendres
amb sofregit de
tomàquet

– Cuixa de pollastre
a la planxa
– Iogurt natural

Dimarts 21
Dinar Carxofes
saltejades amb alls
– Hamburguesa de
vedella
– Fruita del temps
Sopar– Crema de carbassó
– Peix a la planxa
– Iogurt natural
Dimecres 22
Dinar– Llenties amb
arròs

– Macedònia de
fruita
Sopar– Sopa de pasta amb
caldo de verdures
– Truita de carxofes
– Iogurt amb
macedònia de
fruita


Dijous 23
Dinar– Amanida de
cigrons
– Peix a la planxa
– Plàtan amb
canyella
Sopar– Pizza casolana de
verdures
– Iogurt natural
Divendres 24
Dinar Verdures a la
planxa
– Raviolis de carn
Fruita del temps
Sopar– Crema de carbassó
Mandonguilles de
peix
(veure recepta)
– Iogurt natural

Dissabte 25
Dinar– Cigrons estofats
amb verdures
– Macedònia de
fruita amb suc de
taronja
Sopar– Amanida de fruita
– Sardines al forn
amb all i julivert
– Iogurt natural
Diumenge 26
Dinar– Saltejat de
verdures amb arròs
– Llom a la planxa
– Mel i mató
Sopar– Llesca de pa
– Truita de verdures
– Iogurt natural

Consideracions per a la confecció del menú setmanal
Us deixem un menú amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana anirem penjant un menú diferent. Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:

– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.

– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.

– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.
Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .
Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.

Comparteix aquesta publicació: