Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana anirem penjant un menú diferent.
Dilluns 20 | |
Dinar | – Amanida de patata (tomàquet, ceba, pebrot) amb tonyina i ou dur – Fruita del temps |
Sopar | – Mongetes tendres amb sofregit de tomàquet – Cuixa de pollastre a la planxa – Iogurt natural |
Dimarts 21 | |
Dinar | Carxofes saltejades amb alls – Hamburguesa de vedella – Fruita del temps |
Sopar | – Crema de carbassó – Peix a la planxa – Iogurt natural |
Dimecres 22 | |
Dinar | – Llenties amb arròs – Macedònia de fruita |
Sopar | – Sopa de pasta amb caldo de verdures – Truita de carxofes – Iogurt amb macedònia de fruita |
Dijous 23 | |
Dinar | – Amanida de cigrons – Peix a la planxa – Plàtan amb canyella |
Sopar | – Pizza casolana de verdures – Iogurt natural |
Divendres 24 | |
Dinar | Verdures a la planxa – Raviolis de carn Fruita del temps |
Sopar | – Crema de carbassó – Mandonguilles de peix (veure recepta) – Iogurt natural |
Dissabte 25 | |
Dinar | – Cigrons estofats amb verdures – Macedònia de fruita amb suc de taronja |
Sopar | – Amanida de fruita – Sardines al forn amb all i julivert – Iogurt natural |
Diumenge 26 | |
Dinar | – Saltejat de verdures amb arròs – Llom a la planxa – Mel i mató |
Sopar | – Llesca de pa – Truita de verdures – Iogurt natural |
Consideracions per a la confecció del menú setmanal
Us deixem un menú amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana anirem penjant un menú diferent. Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:
– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.
– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.
– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.
Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .
Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.
21 d'abril de 2020 at 11:00
Us deixem recepta que ens ha passat la Conchi. Proveu-la, a veure que us sembla.
TORTITAS DE CIVADA (AVENA)
Ingredients:
– 2 ous
– 200 grams de flocs de civada o farina de civada
– 200 ml de llet de civada
– una mica de vainilla ensucrada
– un polsim de sal
– una culleradeta de llevat en pols
Passos:
1. En un bol, posem els ous, la farina i la llet. Ho posem a batre amb la batedora.
2. Afegim un polsim de sal, la vainilla i el llevat. Ho tornem a batre un parell de minuts.
3. Preparem una paella antiadherent a foc mig. Agafem un paper de cuina amb una mica d’oli i la passem per la paella de manera que quedi untada.
4. Amb un cullerot, tirem una mica de massa a la paella. Quan la massa fa bombolles, li donem la volta a la tortita. Aquesta operació s’ha de repetir fins acabar tota la massa preparada.
Opcional:
– També, es pot afegir a la massa una mica de plàtan, canyella.
ESPEREM QUE US AGRADI!
17 d'abril de 2020 at 15:48
Moltíssimes gràcies per tota la feina que esteu fent, aquests menús ens ajuden a planificar millor la setmana ja que prou tenim per poguer passar el dia a dia