Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Durant el mes d’agost, aquesta proposta setmanal s’aturarà.
Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.
Dilluns 27 | |
Dinar | Ensaladilla russa Pit de pollastre amb tomàquet gratinat Fruita del temps |
Sopar | Pèsols amb patata i sípia Iogurt natural |
Dimarts 28 | |
Dinar | Meló amb pernil Raviolis de carn Iogurt natural |
Sopar | Gaspatxo Broqueta de pollastre i verdures a la planxa Fruita del temps |
Dimecres 29 | |
Dinar | Esqueixada de bacallà Bunyols de carbassó Fruita del temps |
Sopar | Minestra de verdures Truita a la francesa Iogurt natural |
Dijous 30 | |
Dinar | Gaspatxo Arròs amb saltejat de xampinyons, ceba i pit de pollastre a daus Fruita del temps |
Sopar | Amanida de tomàquet Llesca de pa amb formatge Iogurt natural |
Divendres 31 | |
Dinar | Amanida tèbia de favetes Ous al plat Fruita del temps |
Sopar | Crema de carbassó Milanesa de pollastre Iogurt natural |
Dissabte 1 | |
Dinar | Amanida de pasta amb salsa pesto Peix a la planxa Fruita del temps |
Sopar | Coca de recapte amb ceba, tomàquet, pebrot i anxoves Iogurt natural |
Diumenge 2 | |
Dinar | Gaspatxo Canelons de carbassó Gelat de fruita |
Sopar | Amanida de tomàquet i formatge Hamburguesa de peix Iogurt natural |
Consideracions per a la confecció del menú setmanal
Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:
– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.
– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.
– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.
Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .
Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.
Deixa un comentari