Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana, anirem penjant un menú diferent.

Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.

Dilluns 8
DinarGaspatxo
Macarrons a la bolonyesa
Fruita del temps
SoparCigrons amb bledes i ou dur
Iogurt natural
Dimarts 9
DinarMongetes verdes saltejades amb all
i gambetes
Peix a la planxa
Fruita del temps
SoparEspaguetis de carbassó amb salsa pesto

Hamburguesa de pollastre
Iogurt natural
Dimecres 10
DinarCrema de pèsols
Mandonguilles de peix
Pastís de pastanaga
SoparAmanida verda
Truita de patata i ceba
Fruita del temps
Dijous 11
DinarAmanida de tomàquet, formatge fresc i tonyina
Cuixeta de pollastre al forn amb tomàquet i ceba
Fruita del temps
SoparPizza casolana amb verdures
Mató amb maduixes
Divendres 12
DinarAmanida de cigrons
Broqueta de pollastre
Fruita del temps
SoparCrema de carbassó
Peix al forn
Iogurt natural
Dissabte 13
DinarMeló amb pernil
Paella d’arròs amb verdures
Fruita del temps
SoparCrema de carbassó
Ous remenats amb espàrrecs
Mató amb maduixes
Diumenge 14
DinarAmanida de pasta
Albergínia farcida de bacallà

Fruita del temps
SoparGaspatxo
Llesca de pa amb escalivada i anxoves
Iogurt natural

Consideracions per a la confecció del menú setmanal

Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:

– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.

– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.

– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.

Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .

Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.

Comparteix aquesta publicació: