Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana anirem penjant un menú diferent.

Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.

Dilluns 11
DinarSaltejat de verdures
Cuixa de pollastre
Fruita del temps
SoparAmanida russa
Ous farcits de tonyina
Iogurt natural amb maduixes
Dimarts 12
DinarAmanida verda
Macarrons a la bolonyesa
Fruita del temps
SoparEspàrrecs amb pernil
Peix a la planxa
Iogurt natural
Dimecres 13
DinarEmpedrat de llenties amb tires
de pollastre
Fruita del temps
SoparRatatouille (veure recepta)
Hamburguesa de peix
Iogurt natural
Dijous 14
DinarAmanida d’arròs
Ous remenats amb espàrrecs
Fruita del temps
SoparCrema de pèsols
Filet de gall d’indi
Iogurt natural amb maduixes
Divendres 15
DinarPatates al forn amb orenga i formatge (veure recepta)


Peix al forn
Fruita del temps
SoparQuiche de verdures
Iogurt natural
Dissabte 16
DinarAmanida amb maduixes
Mandonguilles amb tomàquet i pèsols
Macedònia de fruita
SoparTorrada
Truita de carbassó
Fruita del temps
Diumenge 17
DinarSopa de meló
Raviolis de carn
Mató amb maduixes
SoparCrema de carbassó
Hamburguesa vegetal (veure recepta)


Iogurt natural

Consideracions per a la confecció del menú setmanal
Us deixem un menú amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana anirem penjant un menú diferent. Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:

– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.

– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.

– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.
Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .
Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.

Comparteix aquesta publicació: