Ingredients (4 racions):

  • 400g cigrons
  • 3 ous
  • 100ml de llet
  • Llavors de sèsam
  • 1 gra d’all
  • Pa ratllat
  • Sal, pebre negre, pebre vermell i cúrcuma
  • Farina de blat

Per la salsa:

  • 1 ceba
  • 1 all
  • 4 porros
  • Farina de blat
  • Aigua
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Escorrem i rentem els cigrons ja cuinats.
  2. Posem els cigrons en un bol juntament amb dos ous, la llet, el gra d’all pelat i picat, i un pessic de sal. Ho triturem amb la batedora elèctrica fins obtenir una pasta homogènia.
  3. Afegim el pa rallat, les llavors de sèsam i les espècies fins aconseguir una massa amb suficient consistència per fer les mandonguilles. Ho barregem amb una forquilla.
  4. Amb les mans, donem forma a les mandonguilles. Preparem dos plats, un amb farina i l’altre amb un ou batut. Arrebossem les mandonguilles i les cuines en una paella. Un cop cuinades les posem en paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.
  5. Per la salsa, pelem i piquem la ceba i l’all. Ho sofregim en una paella amb oli d’oliva.
  6. Netegem i tallem els porros. Quan la ceba estigui transparent els afegim a la paella, ho deixem cuinar a foc lent. Afegim una cullerada de farina ho barregem bé i afegim 2 vasos d’aigua. Ho deixem cuinar 5 minuts mes.
  7. Passat el temps posem el sofregit en el vas de la batedora i triturem. Un cop triturat ho podem col·lar per tenir una salsa ben fina.