Ingredients (4 racions):
- 400g cigrons
- 3 ous
- 100ml de llet
- Llavors de sèsam
- 1 gra d’all
- Pa ratllat
- Sal, pebre negre, pebre vermell i cúrcuma
- Farina de blat
Per la salsa:
- 1 ceba
- 1 all
- 4 porros
- Farina de blat
- Aigua
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Escorrem i rentem els cigrons ja cuinats.
- Posem els cigrons en un bol juntament amb dos ous, la llet, el gra d’all pelat i picat, i un pessic de sal. Ho triturem amb la batedora elèctrica fins obtenir una pasta homogènia.
- Afegim el pa rallat, les llavors de sèsam i les espècies fins aconseguir una massa amb suficient consistència per fer les mandonguilles. Ho barregem amb una forquilla.
- Amb les mans, donem forma a les mandonguilles. Preparem dos plats, un amb farina i l’altre amb un ou batut. Arrebossem les mandonguilles i les cuines en una paella. Un cop cuinades les posem en paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.
- Per la salsa, pelem i piquem la ceba i l’all. Ho sofregim en una paella amb oli d’oliva.
- Netegem i tallem els porros. Quan la ceba estigui transparent els afegim a la paella, ho deixem cuinar a foc lent. Afegim una cullerada de farina ho barregem bé i afegim 2 vasos d’aigua. Ho deixem cuinar 5 minuts mes.
- Passat el temps posem el sofregit en el vas de la batedora i triturem. Un cop triturat ho podem col·lar per tenir una salsa ben fina.
Deixa un comentari