Ingredients (1 ració):
- 1 o 2 rodanxes lluç
- 1 tomàquet
- 1 patata
- 100g mongetes verdes
- 1 ou
- Olives
- Oli d’oliva
- All
Muselina:
- 1 ou
- 1 clara d’ou
- Oli de confitar el lluç
- Alls confitats
- Llet
- Sal
Elaboració:
- Rentar i tallar les mongetes. Pelar i tallar la patata. Ho bullim fins que quedi ben tendre.
- Bullir l’ou. Un cop cuit el deixem refredar i el pelem.
- Rentem i tallem el tomàquet.
- Empletem: la verdura un cop freda, amb el tomàquet, l’ou dur i les olives. Ho amanim.
- En un cassó hi posem l’oli d’oliva amb els dents d’all pelats. Ho cuinem a foc mol lent sense que arribi a bullir l’oli. Passats uns 10 minuts hi afegim el peix.
- Deixem confitar el peix 5 minuts més. Passat el temps el traiem i reservem.
- Deixem temperar l’oli de confitar el peix.
- En el got de la batedora hi posem l’ou, una mica de sal, els alls confitats sense la pell, una mica d’oli de confitar el lluç i les cullerades de llet.
- Ho batem i hi anem afegint l’oli fins aconseguir una mena de maionesa.
- Muntem la clara d’ou a punt de neu. L’afegim en compte amb la maionesa i ho barregem.
- Posem el peix en una safata i afegim una mica de muselina a sobre. Ho cuinem al forn uns minuts amb la funció de gratinar.
Deixa un comentari