Ingredients (1 ració):

  • 1 o 2 rodanxes lluç
  • 1 tomàquet
  • 1 patata
  • 100g mongetes verdes
  • 1 ou
  • Olives
  • Oli d’oliva
  • All

Muselina:

  • 1 ou
  • 1 clara d’ou
  • Oli de confitar el lluç
  • Alls confitats
  • Llet
  • Sal 

Elaboració:

  1. Rentar i tallar les mongetes. Pelar i tallar la patata. Ho bullim fins que quedi ben tendre.
  2. Bullir l’ou. Un cop cuit el deixem refredar i el pelem.
  3. Rentem i tallem el tomàquet.
  4. Empletem: la verdura un cop freda, amb el tomàquet, l’ou dur i les olives. Ho amanim.
  5. En un cassó hi posem l’oli d’oliva amb els dents d’all pelats. Ho cuinem a foc mol lent sense que arribi a bullir l’oli. Passats uns 10 minuts hi afegim el peix.
  6. Deixem confitar el peix 5 minuts més. Passat el temps el traiem i reservem.
  7. Deixem temperar l’oli de confitar el peix.
  8. En el got de la batedora hi posem l’ou, una mica de sal, els alls confitats sense la pell, una mica d’oli de confitar el lluç i les cullerades de llet.
  9. Ho batem i hi anem afegint l’oli fins aconseguir una mena de maionesa.
  10. Muntem la clara d’ou a punt de neu. L’afegim en compte amb la maionesa i ho barregem.
  11. Posem el peix en una safata i afegim una mica de muselina a sobre. Ho cuinem al forn uns minuts amb la funció de gratinar.