MAGDALENA DE MANDARINA
INGREDIENTS PER A 9 MAGDALENES
3 ous
200g de farina integral
1 iogurt natural
30ml oli d’oliva
2 mandarines
1 cullerada de postres de llevat en pols
Xocolata negre 99% de cacau
ELABORACIÓ
Pre-escalfem el forn a 180ºC.
En un bol posem els ous, el iogurt natural i els grills de mandarina. Procurem retirar les granes de la mandarina i el tel blanc. Ho triturem tot a màxima potència amb la trituradora elèctrica.
Tamisem la farina i l’afegim al bol, afegim el llevat i l’oli. Ho barregem tot junt fins que quedi ben integrat.
Omplim els motlles amb la massa. Col·loquem una mica de xocolata negre al centre. Col·loquem els motlles en una safata apte pel forn.
Ho cuinem al forn durant 15 minuts. Per assegurar que estigui cuinat, clavem un escuradents al centre, si surt net la magdalena ja estarà cuinada.

MONGETA VERDA
INGREDIENTS PER A 5 PERSONES
Mongeta verda 1kg
Ametlla crua
Panses
All
Gambetes pelades
Tomàquet madur 4
Oli d’oliva
Sal i pebre negre

ELABORACIÓ
Preparem les mongetes, tallem les puntes i les tallem a dos centímetres de llargada.
Cuinem les mongetes bullides o al vapor.
Piquem amb un morter les ametlles, deixant-les amb trossos de diferents mides. Hidratem les panses amb aigua. Pelem i piquem dos grans d’all.
En una paella saltegem a foc baix els alls i les ametlles, afegim les panses i les gambetes pelades.
Ratllem el tomàquet i l’afegim a la paella preparant un sofregit. Condimentem amb sal i pebre. Incorporem les mongetes cuites i barragem.