Número de racions: 4
Cost del plat: 12,12€ (3,05€/ració)
MACARRONS A LA BOLONYESA GRATINATS
Ingredients (4 racions):
- 400g carn picada de porc i vedella
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 3 fulles de llorer
- 1 gra d’all
- 500g tomàquet natural
- Aigua
- Formatge ratllat
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Elaboració:
- Pel sofregit si volem pelar els tomàquets, posem aigua en una olla, quan arrenqui a bullir introduïm els tomàquets durant 30 segons. Els traiem i els col·loquem en un bol amb aigua freda durant uns minuts. Els escorrem. Escaldant els tomàquets els podrem pelar més fàcilment.
- Pelem els tomàquets i els tallem a quarts. Els reservem.
- Pelem les pastanagues i les tallem a daus petits. Traiem les arrels del porro i les fulles verdes. Netegem el porro amb abundant aigua. Els talles a daus petits.
- Pelem i piquem un all.
- En una cassola afegim un raig d’oli d’oliva. Quant estigui calent afegim la pastanaga i ho deixem cuinar 5 minuts a foc lent, a continuació afegim l’all i el porro. Ho deixem sofregir 10 minuts. A continuació afegim els tomàquets i ho ben remenem. Salpebrem i afegim tres fulles de llorer.
- Amb l’ajuda d’unes barilles o una forquilla anem aixafant els tomàquets. Afegim una tassa d’aigua calenta i ho deixem cuinar.
- Posem aigua en una olla gran, quan arrenqui el bull introduïm els macarrons i els deixem cuinar 7-9 minuts juntament amb un pessic de sal. Passat el temps els escorrem.
- Barregem els macarrons amb el sofregit.
- En una safata apte pel forn, l’untem amb oli d’oliva, afegim els macarrons amb el sofregit i hi posem el formatge ratllat per sobre. Ho introduïm al forn 5 minuts amb la funció de gratinar a màxima potència.
CREMA DE VERDURES
Ingredients (4 racions):
- 300g carbassa
- 2 patates
- 5 pastanagues
- 2 porros
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Elaboració:
- Pelem les patates i les pastanagues. Ho tallem a daus grans. Traiem les arrels del porro i les fulles verdes, els tallem a daus.
- En una cassola afegim oli d’oliva, quan estigui calent introduïm el porro i el sofregim durant 5-10 minuts a foc lent. A continuació afegim els daus de patata, carbassa i pastanaga, ho sofregim tot junt. Salpebrem.
- Afegim aigua calenta fins a cobrir les verdures i ho deixem cuinar tot junt fins que estiguin ben toves.
- Un cop les verdures estan ben toves, retirem la cassola del foc i ho triturem amb l’ajuda del minipimer.
Deixa un comentari