Número de racions: 4

Cost del plat: 12,12€ (3,05€/ració)

MACARRONS A LA BOLONYESA GRATINATS

Ingredients (4 racions):

  • 400g carn picada de porc i vedella
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 3 fulles de llorer
  • 1 gra d’all
  • 500g tomàquet natural
  • Aigua
  • Formatge ratllat
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Elaboració:

  1. Pel sofregit si volem pelar els tomàquets, posem aigua en una olla, quan arrenqui a bullir introduïm els tomàquets durant 30 segons. Els traiem i els col·loquem en un bol amb aigua freda durant uns minuts. Els escorrem. Escaldant els tomàquets els podrem pelar més fàcilment.
  2. Pelem els tomàquets i els tallem a quarts. Els reservem.
  3. Pelem les pastanagues i les tallem a daus petits. Traiem les arrels del porro i les fulles verdes. Netegem el porro amb abundant aigua. Els talles a daus petits.
  4. Pelem i piquem un all.
  5. En una cassola afegim un raig d’oli d’oliva. Quant estigui calent afegim la pastanaga i ho deixem cuinar 5 minuts a foc lent, a continuació afegim l’all i el porro. Ho deixem sofregir 10 minuts. A continuació afegim els tomàquets i ho ben remenem. Salpebrem i afegim tres fulles de llorer.
  6. Amb l’ajuda d’unes barilles o una forquilla anem aixafant els tomàquets. Afegim una tassa d’aigua calenta i ho deixem cuinar.
  7. Posem aigua en una olla gran, quan arrenqui el bull introduïm els macarrons i els deixem cuinar 7-9 minuts juntament amb un pessic de sal. Passat el temps els escorrem.
  8. Barregem els macarrons amb el sofregit.
  9. En una safata apte pel forn, l’untem amb oli d’oliva, afegim els macarrons amb el sofregit i hi posem el formatge ratllat per sobre. Ho introduïm al forn 5 minuts amb la funció de gratinar a màxima potència.

CREMA DE VERDURES

Ingredients (4 racions):

  • 300g carbassa
  • 2 patates
  • 5 pastanagues
  • 2 porros
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Elaboració:

  1. Pelem les patates i les pastanagues. Ho tallem a daus grans. Traiem les arrels del porro i les fulles verdes, els tallem a daus.
  2. En una cassola afegim oli d’oliva, quan estigui calent introduïm el porro i el sofregim durant 5-10 minuts a foc lent. A continuació afegim els daus de patata, carbassa i pastanaga, ho sofregim tot junt. Salpebrem.
  3. Afegim aigua calenta fins a cobrir les verdures i ho deixem cuinar tot junt fins que estiguin ben toves.
  4. Un cop les verdures estan ben toves, retirem la cassola del foc i ho triturem amb l’ajuda del minipimer.