LLIBRETS DE LLOM
Ingredients (3 racions):
– 6 filets de llom
– 3 talls de pernil dolç
– 3 talls de formatge
– Ous
– Pa ratllat
– Parmesà ratllat
– Sal i pebre negre
Elaboració:
1. Col·loquem els filets de llom sobre el marbre, salpebrem i els aixafem amb l’ajuda d’un rodet o mà de morter.
2. Muntem els llibrets, col·loquem sobre un filet de llom el pernil dolç, el formatge i un altre filet de mida similar.
3. Preparem l’arrebossat: en un bol afegim el pa ratllat amb una mica de formatge parmesà, condimentem amb espècies al gust. En un plat deixatem els ous.
4. Amb compte de no desmuntar el llibret, els passarem primer per l’ou batut i després per pa ratllat.
5. Col·loquem els llibrets en una safata apta pel forn coberta de paper vegetal.
6. Els cuinarem 20 minuts a 180ºC. Opcionalment, podem posar sobre el llibret un raig d’oli d’oliva. Els 15 minuts de fornejat, podem posar l’opció de gratinar els últims 5 minuts.
LLIBRETS D’ALBERGÍNIA
Ingredients (3 racions):
– 2 albergínies
– 3 talls de formatge
– 3 talls de pernil dolç
– Ou
– Farina de blat
– Pa ratllat
– Formatge parmesà
– Sal, pebre
– Oli d’oliva
Elaboració:
1. Netegem bé les albergínies. Els hi tallem els extrems. Amb l’ajuda de la mandolina o un ganivet, tallem làmines de mig centímetre de gruix. No fa falta retirar la pell.
2. Un cop tinguem les làmines llestes les submergirem en un bol amb aigua i sal.
3. Muntem els llibrets, col·loquem sobre una làmina d’albergínia el pernil dolç, el formatge i una altra làmina de mida similar.
4. Preparem tres bols per l’arrebossat, en un hi posem el pa ratllat barrejat amb el formatge parmesà, en un altre la farina i l’altre l’ou batut.
5. Amb compte de no desmuntar el llibret, els passarem primer per la farina, després per l’ou batut i finalment pel pa ratllat.
6. Tindrem una paella amb oli calent ja llesta, fregirem els llibrets anant amb compte que no es cremin.


Deixa un comentari