LLENTIES ESTOFADES

Ingredients (5 racions)

  • 4 pastanagues
  • 1 patata
  • 1 porro
  • 4 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • 1 safata de xampinyons
  • 1 pebrot
  • 2 fulles de llorer
  • Sal, pebre negre i vermell, comí

Elaboració:

  1. Preparem les verdures: rentem el porro, el pebrot, tomàquets, els xampinyons i les pastanagues. Pelem la patata, les pastanagues. Tallem totes les verdures a daus de mida gran. Ratllem el tomàquet.
  2. En una olla posem aigua a escalfar, fins que arrenqui a bullir.
  3. En una cassola afegim un raig d’oli, incorporem el porro i el sofregim un minuts. Quan estigui tou incorporem la pastanaga, la patata, l’all, els xampinyons i el pebrot. Ho cuinem tot junt un minuts. Condimentem amb sal, el pebre, comí i dues fulles de llorer.
  4. Finalment afegim el tomàquet rallat i les llenties. Barregem tot junt i ho cobrim amb l’aigua calenta. Ho deixem cuinar 40 minuts. Passat el temps ho provem i corregim de sal si fa falta.

BATUT DE PINYA

Ingredients (5 racions):

  • 1 pinya
  • Beguda d’arròs amb coco
  • 1 iogurt vegetal de vainilla (500g)

Elaboració:

  1. Pelar la pinya i treure tots els ulls, deixant-la ben neta. Retirem el cor de la pinya i la tallem a daus.
  2. En el vas de la batedora hi incorporem la pinya tallada, 1 got de beguda d’arròs amb coco i un iogurt de vainilla. Ho batem fins obtenir una massa homogènia.