Número de racions: 5

Cost del plat: 11,06€ (2,21€/ració)

LLENTIES ESTOFADES AMB VERDURES 

Ingredients (5 racions):

  • 1kg llenties cuites
  • 1 pebrot vermell
  • 3 pastanagues
  • 1 ceba de figueres
  • 2 grans d’all
  • 4 tomàquet madurs
  • 2 patates
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre negre
  • Cúrcuma

Elaboració:

  1. Pelem la ceba i els alls. Ho piquem a daus petits. Pelem la pastanaga i la patata i també ho tallem a daus petits. Rentem el pebrot, retirem el tronc i les granes, el tallem a daus petits.
  2. Rentem el tomàquets, els obrim per la meitat i els ratllem. Ho reservem.
  3. En una cassola posem un raig d’oli d’oliva, quan estigui calent afegim totes les verdures tallades i ho cuinem a foc baix durant 10-20 minuts. Salpebrem, podem afegir mitja cullerada de cafè de cúrcuma en pols.
  4. Posem aigua en un pot i l’escalfem.
  5. Passats els 20 minuts de cocció, afegim el tomàquet ratllat i l’aigua calenta. Afegim una fulla de llorer. Tapem la cassola i ho deixem cuinar a foc lent, fins que la patata estigui tova.
  6. Quan està tot cuinat afegim les llenties i ho deixem al foc 5 minuts més perquè s’escalfi.

MATÓ AMB MADUIXES 

Ingredients (5 racions):

  • 3 litres de llet fresca
  • 2 llimones

Elaboració:

  1. Tallem les llimones per la meitat i n’extraiem el suc. Ho reservem.
  2. Afegim la llet en una olla, la posem al foc fins que arrenqui el bull. Quan bulli la triem del foc, sense esperar que la llet es refredi. Afegim el suc de la llimona i esperem uns segons que la llet es talli, podem remenar suaument amb una cullera.
  3. Escorre-ho en un colador de malla petita, ho deixem reposar uns minuts per extreure l’excés d’aigua.