Número de racions: 3

Cost del plat: 10,28€ (3,4€/ració)

Bacallà amb samfaina

Ingredients (3 racions):

  • 1 ceba
  • 1 albergínia
  • 1 pebrot vermell
  • 2 grans d’all
  • 5 tomàquets madurs
  • 600g filet de bacallà (congelat)
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Posar els filets de bacallà en un plat i descongelar-los al microones. Fer-ho a potència baixa per evitar que se’ns cuinin.
  2. Rentar l’albergínia i el pebrot. Pelar la ceba i l’all. Tallar totes les verdures a daus petits i picar l’all. Ratllar els tomàquets.
  3. Posar l’albergínia en un bol amb sal per treure l’amargantor i l’excés d’aigua. Deixar-ho uns 15 minuts. Passat el temps rentar-la amb abundant aigua per eliminar la sal.
  4. Afegir en una cassola un raig d’oli d’oliva, quan estigui calent afegir l’all, la ceba i el pebrot. Deixar-ho sofregit a foc lent durant 10 minuts. Passat el temps afegir l’albergínia i deixar-ho 15-20 minuts més. A continuació afegir-hi el tomàquet. Salpebrar.
  5. Enfarinar els filets de bacallà i fregir-los en una paella.
  6. Afegir el bacallà a la cassola juntament amb 2 gots d’aigua calenta. Tapar-ho i deixar cuinar durant 15-20 minuts a foc lent per evitar que se’ns cremi. Procurar de no remenar-ho perquè no es desfaci el bacallà.