Mai es pot evitar per complet el lesionar-se, però sí que es pot reduir el risc de patir-les amb massa freqüència o gravetat. Aquí els aspectes claus:

1. Assegurar-se de tenir força, potència i resistència suficients per lesport o la tasca que vols realitzar. Bàsicament, fer treball de força, per posar-se el màxim fort i en forma possible (explicació d’entrenament de força en una píndola).

2. Exposar-se a lesport o la tasca de forma regular, constant i variada. Bàsicament, fes-ho tot sovint, però intentant fer-ho de moltes formes diferents (canviant la postura, la velocitat, el temps, el material, l’hora de fer-ho…)

3. Planificar i preparar-se pels pitjors escenaris. Bàsicament, fes aquells moviments o tasques que quan has estat lesionat t’han fet por de fer. Si acostumes al cos a treballar de formes diferents no tindràs tanta por de moure’t quan tinguis dolor.

4. Assegurar-se de comptar amb bones estratègies de descans i recuperació. Bàsicament, menja, dorm i cuida’t en conseqüència de la teva situació.