Elaborem receptes de cuina intercultural

INGREDIENTS PER 5 PERSONES

Arròs basmati 2 tasses

Ceba gran 1

All 4 grans

Pastanagues 4

Panses 1 tassa

Ametlles laminades ½ tassa

Comí 1 cullerada

Cardamomom 1 cullerada

Canyella 1 cullerada

Sal i pebre negre

Brou vegetal 4 tasses

Oli d’oliva ¼ tassa

Cigrons 400g (opcional per a més proteïna)

ELABORACIÓ

  1. Renteu l’arròs amb aigua freda, després deixar-lo en remull durant uns 30 minuts.
  2. En una olla gran, escalfeu oli a foc mitjà. Afegiu la ceba i l’all picats, sofregiu.
  3. Incorporeu els cigrons, el comí i el cardamom. Cuineu durant uns minuts.
  4. Incorporeu el brou vegetal fins que bulli, després reduïu a foc lent i cuineu durant uns 10 minuts.
  5. En una paella separada, sofregiu les pastanagues tallades a tires i les panses amb una mica d’oli durant un parell de minuts, fins que les pastanagues estiguin una mica toves i les panses estiguin inflades. Reserveu-ho.
  6. Escorreu l’arròs i afegiu-lo a l’olla amb el brou. Afegiu la canyella, remeneu, després tapeu i deixeu-ho a foc lent durant uns 20 minuts, fins que l’arròs estigui cuit i hagi absorbit la major part del brou.
  7. Per servir, emplateu l’arròs i cobriu amb les pastanagues sofregides, les panses i les ametlles laminades.