HAMBURGUESA DE CIGRÓ
INGREDIENTS PER 5 PERSONES
Cigrons 400g
Ceba 1
Pastanaga 2
Porro 1
All 2
Oli d’oliva
Pa ratllat o farina de cigró
Comí
Ou 1
Pebre negre, pebre vermell i sal

ELABORACIÓ
Preparem un sofregit amb les verdures, les piquem ben fines i les cuinem a foc lent fins que quedin ben toves.
En un bol incorporem les verdures, els cigrons i les espècies, ho aixafem amb una forquilla. També ho podem picar amb la batedora elèctrica. Incorporem un ou sencer i barregem de nou. Si veiem que la textura és molt clara podem incorporar pa ratllat fins a obtenir la textura desitjada.
Agafem una porció de massa i li donem forma d’hamburguesa. Les marquem a la paella amb unes gotes d’oli d’oliva.


FALÀFEL
INGREDIENTS PER 12 UNITATS
Cigrons 450g
Ceba
Julivert
Coriandre
Festucs pelats 100g
All
Pa ratllat
Comí
Curri
Nou moscada
Llevat químic 1 cullerada
Oli d’oliva
Sal i pebre negre
Iogurt natural tipus grec
Llimona
All 1
Menta

ELABORACIÓ
Escorrem els cigrons, és important que eliminem tot el líquid i quedin ben secs.
Pelem i piquem la ceba. Triturem els festucs que quedin a trossos.
Incorporem en una picadora la ceba i les herbes, afegim les espècies i triturem sense que quedi molt fi.
Col·loquem els cigrons escorreguts en un bol i els aixafem amb una forquilla, ha de quedar amb una textura gruixuda. Incorporem les herbes i espècies i integrem bé tot el conjunt. Afegim el llevat. Ha de quedar una massa espessa, si fos necessari podem afegir pa ratllat.
Agafem una porció de massa i li donem forma de mandonguilla, les aixafem amb les mans, les arrebossem amb el pa ratllat i fregim en una paella amb oli. També es poden cuinar al forn 12-15 minuts a 200ºC.
Preparem la salsa, posem el iogurt en un bol, ratllem el gra d’all, afegim el suc de mitja llimona i les fulles de menta picada, la sal i pebre i ho barregem bé.