GASPATXO

INGREDIENTS PER A 5 PERSONES

Tomàquets d’amanir 4

Cogombre 1

Pebrot verd 1

Ceba tendra 1

All 2-3 grans

Sal

Aigua

Oli d’oliva

Barreta de pa

ELABORACIÓ

  1. Netegem totes les verdures amb aigua. Pelem el cogombre, els grans d’all i la ceba tendra. Traiem les llavors del pebrot. No és necessari pelar el tomàquet i el pebrot perquè un cop triturat ho passarem pel colador per tenir una textura més fina.
  2. En un bol anem afegint les verdures ja netes i pelades, les tallem a porcions més petites que sigui més pràctic de triturar.
  3. En el bol afegim oli d’oliva, uns 50 ml i un got d’aigua. Ho triturem tot. Corregim de sal, ho triturem de nou.
  4. Un cop triturat, passem el gaspatxo per un colador xinés per eliminar restes de pells de les verdures, ho anem prement amb un cullerot.

TRUITA DE VERDURES

INGREDIENTS PER A 5 PERSONES

Dotzena d’ous

Ceba 2

Pebrot verd 1

Carbassó 1

Pastanaga 1

Oli d’oliva

Sal 

ELABORACIÓ

  1. Preparem les verdures. Pelem la ceba i la pastanaga. Retirem les llavors del pebrot. Les tallem a daus petits.
  2. Sofregim les verdures en una paella amb oli d’oliva. Salem.
  3. Deixatem els ous en un bol. Un cop cuitem les verdures les afegim al bol, barregem.
  4. Cuinem la truita fins que l’ou quedi ben quallat.