SALSA PESTO D’ALVOCAT (pels dies que tenim poc temps per cuinar)
Ingredients
- 1 alvocat madur
- 40 g de nous
- 50 g d’espinacs
- Sal
- 1 all
- 1 llimona
- 25 ml d’oli d’oliva
Elaboració
- En un morter triturem les nous fins que quedin ben fines.
- En un bol posem els espinacs, l’all i les nous i ho triturem amb la batedora elèctrica fins que quedi homogeni.
- Incorporem l’alvocat ja pelat, el suc de llimona i la sal. Tornem a triturar.
- Finalment afegim l’oli d’oliva perquè agafi forma i consistència la salsa. Remenem.
GAPATXO DE SÍNDRIA (pels dies de calor)
Ingredients
- 1 tall de síndria sense llavors d’uns 500 g
- 1 tomàquet
- Oli d’oliva
- Sal
- Daus de formatge feta
- Menta fresca
Elaboració
- Renteu el tomàquet, peleu-lo i talleu-lo per la meitat i poseu-lo en un recipient per triturar.
- Peleu i talleu la síndria a trossos i afegiu-la al tomàquet.
- Tritureu-ho tot amb la batedora elèctrica. Afegiu-hi l’oli i la sal i torneu a batre.
- Refredeu el gaspatxo a la nevera.
- Retireu-lo de la nevera just abans de consumir i amb una cullera barregeu-ho per unificar l’aigua i la polpa.
- Poseu-lo en bols individuals i afegiu-hi daus de formatge feta i fulles de menta.
Deixa un comentari