SALSA PESTO D’ALVOCAT (pels dies que tenim poc temps per cuinar)

Ingredients

  • 1 alvocat madur
  • 40 g de nous
  • 50 g d’espinacs
  • Sal
  • 1 all
  • 1 llimona
  • 25 ml d’oli d’oliva

Elaboració

  1. En un morter triturem les nous fins que quedin ben fines.
  2. En un bol posem els espinacs, l’all i les nous i ho triturem amb la batedora elèctrica fins que quedi homogeni.
  3. Incorporem l’alvocat ja pelat, el suc de llimona i la sal. Tornem a triturar.
  4. Finalment afegim l’oli d’oliva perquè agafi forma i consistència la salsa. Remenem.

GAPATXO DE SÍNDRIA (pels dies de calor)

Ingredients

  • 1 tall de síndria sense llavors d’uns 500 g
  • 1 tomàquet
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Daus de formatge feta
  • Menta fresca

Elaboració

  1. Renteu el tomàquet, peleu-lo i talleu-lo per la meitat i poseu-lo en un recipient per triturar.
  2. Peleu i talleu la síndria a trossos i afegiu-la al tomàquet.
  3. Tritureu-ho tot amb la batedora elèctrica. Afegiu-hi l’oli i la sal i torneu a batre.
  4. Refredeu el gaspatxo a la nevera.
  5. Retireu-lo de la nevera just abans de consumir i amb una cullera barregeu-ho per unificar l’aigua i la polpa.
  6. Poseu-lo en bols individuals i afegiu-hi daus de formatge feta i fulles de menta.