FRIJOLES CHARROS
INGREDIENTS PER 5 PERSONES
Mongetes negres seques 400g
Ceba 1
All 2
Xoriç
Carn de porc
Salsitxes
Tomàquet madur 3
Xili
ELABORACIÓ
Posar les mongetes en remull 12 hores abans de la cocció.
Per cuinar les mongetes col·locar en una olla 2 tasses de mongetes, ¼ de ceba blanca, 2 grans d’all pelats i 8 tasses d’aigua. Cuinar durant aproximadament 2 hores, si les mongetes han estat en remull s’accelera la cocció. Amb la olla a pressió necessitarem uns 30 minuts.
Un cop les mongetes estiguin cuites reservar-los sense escórrer el caldo de cocció.
Fregir el porc i el xoriç en una paella. Quan comenci a daurar-se afegir la ceba i l’all picats, i el xili trossejat, deixar-ho cuinar uns minuts més. Incorporar el tomàquet trossejat, deixar cuinar fins que el tomàquet es redueixi.
Incorporar les carns sofregits amb les mongetes, amb una part del caldo. Cuinar el conjunt durant 10 minuts, afegir aigua si és necessari. Corregir de sal.
HUMMUS DE CIGRÓ
Ingredients (4 persones)
Cigrons cuits 400g
Suc 1 llimona
Oli d’oliva
Aigua 2 cullerades soperes
Espècies: sal, pebre negre, pebre vermell, comí
Llavors de sèsam
Pastanagues 2
All 2
ELABORACIÓ
Pelem les pastanagues i les tallem a bastonets. En una safata de forn col·loquem els bastonets de pastanaga i els alls sencers sense pelar. Ho amanim amb un raig d’oli, sal i pebre. Ho cuinem fins que estiguin tous.
Exprimir el suc de mitja llimona. Escorrem els cigrons.
En un bol incorporem tots els ingredients i els triturem amb la batedora elèctrica fins obtenir una textura crema homogènia. la quantitat d’aigua a afegir anirà en funció de la textura que volem obtenir.
Deixa un comentari