CREMA DE CARBASSÓ
INGREDIENTS PER A 3 PERSONES
Carbassó 2
Patata 2
Ceba ½
Porro 1
Formatge
Sal
Pebre negre
Aigua
Oli d’oliva

ELABORACIÓ
Pelem i piquem mitja ceba. Rentem i piquem el porro. Sofregim les verdures en una olla amb oli d’oliva a foc lent.
Tallem les puntes del carbassó i el tallem a daus. Pelem i tallem la patata.
Quan la ceba i el porro estiguin sofregits, incorporem el carbassó cuinem a foc lent. Salpebrem. Passat uns 10 minuts incorporem la patata i deixem cuinar uns minuts.
Cobrim amb aigua i deixem cuinar fins que la patata estigui ben tova. Triturem amb la batedora elèctrica, incorporem el formatge i triturem de nou. Corregim de sal si és necessari.


ALBERGÍNIA FARCIDA

INGREDIENTS PER A 3 PERSONES
Albergínia 2
Tomàquet madur 3
Ceba 1
Porro 1
All 1
Carn picada de porc i vedella 250g
Formatge ratllat
Oli d’oliva
Sal i pebre negre

ELABORACIÓ:
Tallem les albergínies per la meitat, amb el ganivet els hi fem uns talls perquè es cuini més ràpid. Salpebrar-les i enforna-les a 180 °C durant 20-30 minuts. Quan estiguin cuites, treure la part de la carn amb compte amb l’ajut d’una cullereta. Anar amb compte de no trencar la pell. Reserva les dues parts.
Trossejar els tomàquets. Pelar i picar la ceba i l’all, picar el porro.
En una paella amb oli d’oliva sofregim la ceba i el porro a foc baix. Passat 10 minuts afegim l’all. Quan estigui ben cuit, afegir-hi la carn picada, si no està condimentada salpebrar-la. Quan la carn estigui daurada afegir el tomàquet tallat a daus.
Deixar coure bé el tomàquet i seguidament afegir-hi la carn de l’albergínia picada.
Farcir les albergínies, cobrim formatge ratllat i ho portem a gratinar al forn.