Ingredients (2 racions):

  • Espinacs frescos
  • 1 ceba de figueres
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • Flors de carbassó
  • Formatge rallat
  • Oli d’oliva
  • ½ dotzena ous
  • Sal i pebre negre

Elaboració:

  1. Pelem i ratllem mitja ceba. Pelem i piquem dos grans d’all. Netegem i ratllem els tomàquets. Netegem els espinacs.
  2. En una cassola afegim un raig d’oli d’oliva, quan estigui calent afegim la ceba i l’all. Ho cuinem fins que la ceba s’enrosseixi, el foc molt baix per evitar que sens cremi.
  3. Passat el temps afegim el tomàquet ratllat i salpebrem. Afegim els espinacs i tapem la cassola perquè es cuini al vapor. Ho deixem fins que els espinacs es redueixin. Mantenim a foc ben baix. Afegim un ou i ho deixatem. Afegim el formatge rallat i barregem.
  4. Netegem les flors amb aigua. Les deixem escórrer i les farcim amb la barreja.
  5. Preparem l’arrebossat: en un plat deixatem els ous juntament amb l’aigua freda. Seguidament afegim la farina tamisada, sense barrejar en excés. Ens ha de quedar com una textura de salsa clareta.
  6. Posem una paella amb oli el foc, quan estigui calent i anem afegint les flors arrebossades. Un cop cuites les posem en paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.