L’1 de Desembre del 2019 és va fer una caminada popular oberta a tothom per Celebrar el dia Internacional de la Diversitat funcional. L’objectiu de la caminada era sensibilitzar a la gent sobre una realitat que existeix però es ignorada per moltes persones.

Hi van participar l’ajuntament de Vic i moltes entitats vinculades a la diversitat funcional, entre elles, Osonament.

Les persones participants podien escollir fer una caminada de 2.5km. 5km o 10km. En qualsevol cas, el preu de la inscripció era irrisori, ja que els usuaris de les entitats participants no pagaven, els qui compraven l’entrada per internet pagaven 5e i els qui la compraven directament a la cursa pagaven 10e. En qualsevol cas, l’objectiu, com ja he comentat, no era la recaptació de fons, ja que els pocs diners recaptats es van utilitzar per pagar les despeses de la caminada.

Jo sóc usuària d’Osonament i hi vaig col·laborar com a suport voluntari i com a participant en la caminada. La meva tasca consistia en donar la benvinguda als participants, confirmar que el participant s’havia inscrit prèviament i donar-los un buf d’obsequi.

El dia de la caminada, em vaig posar el peto, i em vaig situar a la meva cadira on, sobre la taula, hi havia un llistat de les persones que participaven i els bufs per obsequiar. Aquesta feina estava repartida entre quatre voluntàries, encarregant-nos cada una d’una part de l’abecedari, per exemple, una de nosaltres feia de la A la F , i així fins arribar a la Z.

Al principi estava una mica nerviosa, però la gent venia molt contenta a participar i es va convertir en una tasca molt agradable. Cap a les 9:45h, les inscripcions es van tancar i a les 10h començava la caminada.

A mesura que la gent anava acabant el recorregut se li oferia un entrepà de botifarra o del seu símil vegetarià.

Va ser un matí molt maco, amb molt bona harmonia.

Kitana