Sembla una pregunta trampa perquè a simple vista podríem pensar que parlem de conceptes contradictoris, però el que ens pot fer caure en l’error és no tenir ben entès què és el comportament sedentari.

Anomenem comportament sedentari a totes aquelles accions que suposen passar molta estona asseguts i/o estirats al llarg del dia. Els comportaments sedentaris típics inclouen:
– Veure la televisió
– Jugar a consoles o utilitzar l’ordinador (aquests reben el nom de “temps de pantalla”)
– Conduir un automòbil
– Llegir

L’evidència actual, ens mostra que passar massa temps assegut durant el dia és un risc per a la salut tant important com no fer suficient Activitat Física o Fumar.

Convé tenir en compte que seguir les recomanacions mínimes d’activitat física no és suficient per reduir els efectes negatius del temps asseguts. De vegades, les persones adultes compleixen o superen les recomanacions d’activitat física i/o esportiva però, alhora, també passen la major part del dia assegudes, és a dir que són ACTIVES i SEDENTÀRIES!!!

Una persona pot ser prou activa i encara tenir riscos per a la salut pel fet de passar massa temps asseguda. Per aquest motiu, la millor manera d’evitar riscos és combinar les dues mesures:
SEURE MENYS i MOURE’S MÉS!!!