Ingredients (4 racions):

  • Espaguetis 320g
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets madurs
  • 3 pastanagues
  • Gambetes pelades
  • 500g musclos frescos
  • 2 grans d’all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 llimona
  • Oli d’oliva
  • Sal, pebre negre i vermell

Elaboració:

  1. Preparem les verdures: pelem i piquem la ceba ben fina, pelem i tallem a daus petits la pastanaga, pelem i piquem l’all, ratllem el tomàquet.
  2. En una cassola afegim un raig d’oli, quan estigui calent sofregir la ceba a foc baix. Quan agafi color daurat i estigui tova hi afegim l’all i la pastanaga. Ho deixem sofregir.
  3. Cuinem els musclos al vapor. En primer lloc, netegem els musclos, els rasquem amb un ganivet per treure les brutícies i els hi passem aigua. En una cassola petita afegim 1 dit d’aigua, dues rodanxes gruixudes de llimona, 1 gra d’all pelat, una fulla de llorer i un polsim de pebre. Hi afegim els musclos i ho cuinem 3-4 minuts fins que s’obrin tots. Ho reservem.
  4. En el sofregit afegim les gambetes i les deixem cuinar fins que eliminin tota l’aigua. A continuació hi afegim el tomàquet ratllat, salpebrem i ho deixem reduir.
  5. Quan els musclos s’hagin refredat, els traiem de la closca i els afegim al sofregit.