Ingredients (4 racions):
- Espaguetis 320g
- 1 ceba
- 4 tomàquets madurs
- 3 pastanagues
- Gambetes pelades
- 500g musclos frescos
- 2 grans d’all
- 1 fulla de llorer
- 1 llimona
- Oli d’oliva
- Sal, pebre negre i vermell
Elaboració:
- Preparem les verdures: pelem i piquem la ceba ben fina, pelem i tallem a daus petits la pastanaga, pelem i piquem l’all, ratllem el tomàquet.
- En una cassola afegim un raig d’oli, quan estigui calent sofregir la ceba a foc baix. Quan agafi color daurat i estigui tova hi afegim l’all i la pastanaga. Ho deixem sofregir.
- Cuinem els musclos al vapor. En primer lloc, netegem els musclos, els rasquem amb un ganivet per treure les brutícies i els hi passem aigua. En una cassola petita afegim 1 dit d’aigua, dues rodanxes gruixudes de llimona, 1 gra d’all pelat, una fulla de llorer i un polsim de pebre. Hi afegim els musclos i ho cuinem 3-4 minuts fins que s’obrin tots. Ho reservem.
- En el sofregit afegim les gambetes i les deixem cuinar fins que eliminin tota l’aigua. A continuació hi afegim el tomàquet ratllat, salpebrem i ho deixem reduir.
- Quan els musclos s’hagin refredat, els traiem de la closca i els afegim al sofregit.
Deixa un comentari