ARRÒS BASMATI

INGREDIENTS PER 5 PERSONES

Arròs basmati 2 tasses
Ceba tendra 1
Alls 2
Panses ¼ de tassa
Ametlles 1 grapat
Comí en gra
Canyella 1 branca
Sal i pebre negre
Aigua o brou vegetal 4 tasses
Oli d’oliva
Sal i pebre negre

ELABORACIÓ

  1. Rentem l’arròs amb aigua, el deixem en remull 15 minuts i eliminem l’aigua del remull.
  2. Escalfem aigua fins que arrenqui a bullir.
  3. Piquem la ceba  ben fina. Pelem i laminem els alls. Piquem les ametlles a trossos grans.
  4. En un bol afegim un raig d’oli, l’arròs escorregut, la ceba i els alls picats, les panses o ametlles picades. Condimentem amb sal, pebre, comí en gram i la branca de canyella, cobrim amb l’aigua calenta. Tapem el bol amb paper fil i li fem 4 foradets. Cuinem a 800w durant 11 minuts, vigilant que no s’assequi massa. Passat el temps comprovem cocció, i si cal ho tornem a cuinar uns minuts més.

TRUITA DE PATATES

INGREDIENTS PER 5 PERSONES

Ous 8
Patata 2
Ceba 1
Sal 
Pebre negre
Oli d’oliva

ELABORACIÓ

  1. Pelem les patates i les tallem a làmines fines. Pelem i piquem la ceba ben fina. Col·loquem els ingredients en un plat apte pel microones amb unes gotes d’oli d’oliva, ho tapem amb un altre plat i ho cuinem durant cinc minuts a potència mitjana. Passat el temps ho retirem del microones, ho remenem i ho tornem a introduir cinc minuts més. En aquest punt és aconsellable posar-ho minut a minut per comprovar el punt de cocció.
  2. Quan les patates i la ceba estiguin gairebé cuites les traiem del microones, salpebrem,  ho barregem amb els ous deixatats i preparem la truita.