CROQUETES DE POLLASTRE
Ingredients (3 racions):
- 250g pollastre
- 120g mantega
- 120g farina
- 1 ceba
- 1 litre de llet
- Sal, pebre negre
- Nou moscada
- Oli
- Pa ratllat
- Farina
- Ou
Elaboració:
- Pelem la ceba i la tallem ben fina.
- En una paella grossa desfem la mantega i sofregim la ceba, ens ha de quedar tova i transparent.
- Cuinem el pollastre en una paella. Un cop cuinat el trinxem més o menys petit segons com ens agradi.
- Aboquem la llet en un cassó per escalfar-la, hi afegim la nou moscada, en pols o la ratllem. Si la ratllem nosaltres fem-ne mitja. Afegim un polsim de sal i pebre negre. La posem al foc fins que arrenqui a bullir.
- Quan la ceba estigui transparent incorporem la farina, tota de cop. Anem remenant uns 5-10 per cuinar-la. Sense parar de remenar aboquem la llet bullida tota de cop. Anem remenant per a desfer els grumolls. Quan espesseixi hi incorporem el pollastre i ho integrem tot junt.
- Deixem refredar la massa tapada amb paper film perquè no es ressequi.
- Preparem l’arrebossat: un plat amb farina, un altre amb pa ratllat i un tercer amb dos ous deixatats.
- Un cop la massa estigui freda en fem porcions i li donem forma de croqueta. La passem per la farina, ou batut i pa ratllat, en aquest ordre.
- Finalment, les fregim en una paella quan l’oli estigui ben calent.
PÚDING DE PA
Ingredients (3 racions):
- Mitja barra de pa sec (125-150g)
- 0,5 litres de llet
- 75g de sucre
- 4 ous
- 1 branca de canyella
- 1 llimona
- Motlle
- Aigua
Elaboració:
- En un cassó posem la llet amb la branca de canyella i la pell de la llimona. Deixem el foc mig-baix fins que la llet bulli. La retirem la pell de llimona i la branca de canyella.
- Trossegem el pa i el posem en un bol, hi aboquem la llet i ho deixem reposar uns 10 minuts perquè el pa s’estovi. Amb unes varetes anem esmicolant el pa remullat.
- En un bol batem l’ou amb el sucre fins que es dissolgui bé. Hi afegim el pa remullat amb la llet i ho barregem bé.
- Escalfem el forn a 180 °C. Hi posem una safata amb aigua a punt de bullir que ens permeti fer el bany maria.
- Fem un caramel: en un cassó incorporem 5 cullerades de sucre, 3 cullerades d’aigua i unes gotes de suc de llimona. El posem al foc a una potència mitja, quan el sucre comenci a canviar de color ho remenem bé amb una cullera de fusta. Quan tingui el color de caramel el retirem del foc i el posem a la base del motlle.
- Afegim la massa al motlle i ho cuinem al forn al bany maria durant 40 minuts.
Deixa un comentari