CROQUETES DE POLLASTRE

Ingredients (3 racions):

  • 250g pollastre
  • 120g mantega
  • 120g farina
  • 1 ceba
  • 1 litre de llet
  • Sal, pebre negre
  • Nou moscada
  • Oli
  • Pa ratllat
  • Farina
  • Ou

Elaboració:

  1. Pelem la ceba i la tallem ben fina.
  2. En una paella grossa desfem la mantega i sofregim la ceba, ens ha de quedar tova i transparent.
  3. Cuinem el pollastre en una paella. Un cop cuinat el trinxem més o menys petit segons com ens agradi.
  4. Aboquem la llet en un cassó per escalfar-la, hi afegim la nou moscada, en pols o la ratllem. Si la ratllem nosaltres fem-ne mitja. Afegim un polsim de sal i pebre negre. La posem al foc fins que arrenqui a bullir.
  5. Quan la ceba estigui transparent incorporem la farina, tota de cop. Anem remenant uns 5-10 per cuinar-la. Sense parar de remenar aboquem la llet bullida tota de cop. Anem remenant per a desfer els grumolls. Quan espesseixi hi incorporem el pollastre i ho integrem tot junt.
  6. Deixem refredar la massa tapada amb paper film perquè no es ressequi.
  7. Preparem l’arrebossat: un plat amb farina, un altre amb pa ratllat i un tercer amb dos ous deixatats.
  8. Un cop la massa estigui freda en fem porcions i li donem forma de croqueta. La passem per la farina, ou batut i pa ratllat, en aquest ordre.
  9. Finalment, les fregim en una paella quan l’oli estigui ben calent.

    PÚDING DE PA

    Ingredients (3 racions):

    • Mitja barra de pa sec (125-150g)
    • 0,5 litres de llet
    • 75g de sucre
    • 4 ous
    • 1 branca de canyella
    • 1 llimona
    • Motlle
    • Aigua

    Elaboració:

    1. En un cassó posem la llet amb la branca de canyella i la pell de la llimona. Deixem el foc mig-baix fins que la llet bulli. La retirem la pell de llimona i la branca de canyella.
    2. Trossegem el pa i el posem en un bol, hi aboquem la llet i ho deixem reposar uns 10 minuts perquè el pa s’estovi. Amb unes varetes anem esmicolant el pa remullat.
    3. En un bol batem l’ou amb el sucre fins que es dissolgui bé. Hi afegim el pa remullat amb la llet i ho barregem bé. 
    4. Escalfem el forn a 180 °C. Hi posem una safata amb aigua a punt de bullir que ens permeti fer el bany maria.
    5. Fem un caramel: en un cassó incorporem 5 cullerades de sucre, 3 cullerades d’aigua i unes gotes de suc de llimona. El posem al foc a una potència mitja, quan el sucre comenci a canviar de color ho remenem bé amb una cullera de fusta. Quan tingui el color de caramel el retirem del foc i el posem a la base del motlle.
    6. Afegim la massa al motlle i ho cuinem al forn al bany maria durant 40 minuts.