CROQUETA DE PATATA

Ingredients (4 persones):

  • 500g de patata
  • 1 rovell d’ou
  • 100g de formatge parmesà rallat
  • 100g pernil dolç (daus)
  • Pebre 
  • Sal

Per l’arrebossat:

  • 1 ou
  • Pa rallat
  • Oli de gira-sol

Elaboració:

  1. Rentar les patates per treure les restes de terra.
  2. Posar aigua en una olla, quan arrenqui a bullir afegir les patates (amb la pell) i deixar-les cuinar. Un cop cuites les deixem refredar i les pelem.
  3. Posem les patates ja pelades en un bol i les aixafem amb una forquilla. Afegim el rovell de l’ou, el pebre i el formatge rallat. Ho barregem bé fins que s’integrin tots els ingredients. Afegim el daus de pernil dolç i barregem de nou.
  4. Agafem porcions de la massa i li donem forma de croqueta.
  5. En un plat deixatem l’ou sencer. En un altre plat posem el pa rallat.
  6. Passem les croquetes primer per l’ou batut i després pel pa rallat.
  7. Finalment fregim les croquetes, quan l’oli estigui ben calent. Un cop fregides les posem en un plat amb paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.

CROQUETA DE MONIATO

Ingredients (4 persones):

  • 2 moniatos
  • 1 safata de xampinyons
  • Ceba
  • All
  • Sal i pebre

Per l’arrebossat:

  • 1 ou
  • Pa rallat
  • Oli de gira-sol

Elaboració:

  1. Cuina els moniatos al microones o al forn. Quan estiguin ben tous retirar-los. Deixar-los refredar i seguidament pelar-los.
  2. Renta els xampinyons per eliminar les restes de terra, tallar-los a daus petits. Pelar i picar un gra d’all. Pelar i picar la ceba ben fina. En una paella sofregit la ceba, seguidament afegir l’all i els xampinyons.
  3. Posem el moniato en un bol i els aixafem amb una forquilla, hi barregem les verdures sofregides.
  4. Agafem una porció de la massa i li donem forma de croqueta. Les passem per l’ou batut i pel pa tallat. Les fregim en una paella quan l’oli estigui ben calent. Un cop fregides les posem en un plat amb paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.