CROISSANTS
INGREDIENTS PER 5 PERSONES
Massa pasta de full 2
Ou 1
Melmelada préssec
Xocolata de fondre
Sucre
ELABORACIÓ
Pre-escalfar el forn a 180ºC.
Desenrotllem la làmina de pasta de full i l’estenem en una safata sobre el paper de forn. La tallem en triangles iguals (la mida dels triangles dependrà de com de grans vulguem els croissants).
Per fer els croissants de xocolata: a cada un dels triangles hi col·loquem una pressa de xocolata de fondre, a la base ampla del triangle. Si decidim fer-los de melmelada podem posar una cullerada a la banda ampla també.
Enrotllem cada un dels croissants, començant per la banda més ampla del triangle. Li donem forma de croissant.
Els pintem amb l’ou batut, si ho volem hi podem espolsar sucre per sobre.
Els cuinem al forn durant uns 20 minuts o fins que els veiem daurats.
QUESADA PASIEGA
INGREDIENTS PER 5 PERSONES
Formatge fresc 500g
Ous 2
Mantega 50g
Sucre 100g
Farina de blat 70g
Sal 1 pessic
Ratlladura 1 llimona
Canyella 1 cullerada cafè
ELABORACIÓ
Pre-escalfar el forn a 200ºC.
En un bol posem el formatge fresc i el batem amb unes barnilles o forquilla. Incorporem els ous i barregem de nou. Afegim la mantega pomada i ho integrem bé. Incorporem el sucre, barregem de nou i finalment la farina, 1 pessic de sal, la ratlladura d’una llimona i la cullerada de cafè de canyella, barregem tot junt fins obtenir una massa homogènia.
Folrem el motlle que vulguem utilitzar amb paper vegetal. Incorporem la massa i ho fornegem 20 minuts. Passat el temps si veiem que la part superior no s’ha daurat podem posar la funció de gratinar durant un parell de minuts, amb compte que no es cremi.
Deixa un comentari