CREMA DE CARBASSA
INGREDIENTS PER A 5 PERSONES
Carbassa
Moniato 1
Ceba ½
Porro 1
Sal, pebre negre, nou moscada, pebre vermell, cúrcuma
Brou de verdures 0,5 litres
Formatge
Oli d’oliva
ELABORACIÓ
Preparem la carbassa, la tallem per la meitat, retirem les llavors, la pelem i tallem a daus. Rentem bé el porro per eliminar les restes de terra. El tallem petit. Pelem i tallem la ceba i el moniato.
En una olla sofregim el porro i la ceba amb oli d’oliva, a foc baix i vigilant que no es cremin. Passada una estona, i quan veiem que estan tous incorporem la carbassa i el moniato. Condimentem amb la sal, pebre negre, vermell, cúrcuma i nou moscada. Ho deixem cuinar uns minuts i cobrim el brou prèviament escalfat. Tapem i quan arrenqui a bullir deixem cuinar uns 20-30 minuts, o fins que puguem aixafar les verdures amb una forquilla.
Quan estiguin ben cuites. Retirem del foc, si ho volem és el moment d’incorporar el formatge, i amb l’ajuda d’una batedora elèctrica i triturem.
CREMA DE CARBASSÓ
INGREDIENTS PER A5 PERSONES
Carbassó
Patata 1 mitjana
Ceba 1/2
Sal, pebre negre
Brou de verdures 0,5 litres
Formatge
Oli d’oliva
ELABORACIÓ
Rentem els carbassons, retirem les puntes i els tallem a daus. Pelem i piquem la ceba. Pelem i tallem la patata a daus.
En una olla sofregim la ceba amb oli d’oliva, a foc baix i vigilant que no es cremi. Passada una estona, i quan veiem que està daurada incorporem el carbassó i la patata. Condimentem amb el pebre negre i sal. Ho deixem cuinar uns minuts i cobrim el brou prèviament escalfat. Tapem i quan arrenqui a bullir deixem cuinar uns 20-30 minuts, o fins que puguem aixafar les verdures amb una forquilla.
Quan estiguin ben cuites. Retirem del foc, si ho volem és el moment d’incorporar el formatge, i amb l’ajuda d’una batedora elèctrica i triturem.
Deixa un comentari