CREMA DE XAMPINYONS

Ingredients per a 6 persones
Xampinyons 500g
Ceba 1
All 2
Porro
Brou de verdures 1 litre
Sal i pebre
Oli d’oliva

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients: rentem els xampinyons per eliminar restes de terra i els tallem a quarts. Pelem i piquem la ceba i l’all. Rentem i piquem el porro.
En una cassola sofregim amb oli d’oliva la ceba, porro i all a foc baix. Passada una estona, quan estiguin toves, afegir els xampinyons i deixar que es redueixi l’aigua. Salpebrem.
Mentrestant aboquem el brou de verdures en una olla i l’escalfem a foc baix.
Quan tinguem les verdures i xampinyons ben sofregits, incorporem el brou calent a la cassola i ho deixem cuinar per 10 minuts més. Triturem amb l’ajuda d’una batedora elèctrica.

ORADA AL FORN
Ingredients per a 6 persones
Orada filetejades 3
Ceba 1
Patata mitjanes 2
Porro 2
Sal i pebre
Oli d’oliva

ELABORACIÓ
Preescalfem el forn a 180ºC.
Preparem el llit de verdures: pelem les patates i les tallem a rodanxes no molt gruixudes. Pelem i tallem la ceba a juliana. Rentem el porro i el piquem.
Untem una safata de forn amb oli, fem un llit amb les verdures i salpebrem. Ho portem al forn i ho deixem cuinar 15 minuts.
Passat el temps incorporem els filets d’orada, salpebrem i deixem cuinar 10 minuts més.