CREMA DE PÈSOLS
INGREDIENTS PER 5 PERSONES
Pèsols 200g
Alvocat 1
Iogurt 1
Suc de mitja llimona
Oli d’oliva
Sal i pebre
Pa

ELABORACIÓ
En un cassó amb aigua abundant cuinem els pèsols durant 5-10 minuts fins que estiguin tendres. Els escorrem i els refredem amb aigua freda.
Col·loquem els pèsols en el got de la batedora elèctrica amb l’alvocat, la meitat del iogurt i el suc de mitja llimona.
Condimentar-ho al gust amb sal i pebre i triturar-ho.
Servir-ho escampat en una torrada amb una mica d’oli per sobre.

CREMA DE PÈSOLS AL CURRI
INGREDIENTS PER 5 PERSONES
Pèsols 400g
Iogurt natural 1
Alls tendres 4
Ceba 2
Aigua o brou de verdures
Curri en pols
Menta fresca
Llimona
Sal i pebre
Oli d’oliva

ELABORACIÓ
Pelem i piquem els alls i les cebes. En un cassó sofregir les verdures a foc lent durant 15-20 minuts.
Afegim els pèsols i ho cobrim amb l’aigua o el brou de verdures. Ho cuinem a foc mitjà uns 10 minuts aproximadament, fins que estiguin tendres.
Hi afegim el curri i la meitat del iogurt, ho triturem amb la batedora elèctrica. Condimentem amb sal i pebre.
Preparem una salsa de iogurt, barrejant l’altra meitat del iogurt amb unes gotes de suc de llimona, el curri, sal i pebre.
Servim la crema en un plat i hi aboquem la salsa de iogurt. Podem decorar amb unes fulles de menta fresca.