BLEDES SALTADES
INGREDIENTS PER A 5 PERSONES
Bledes 4 rams
Alls tendres 6
Panses 50g
Oli d’oliva
Sal i pebre

ELABORACIÓ
Rentem les bledes amb abundant aigua per eliminar restes de terra. Les tallem a porcions més petites. Netegem els alls tendres i els piquem.
En una cassola amb oli d’oliva sofregim a foc baix els alls tendres i les panses. Incorporem les bledes i mig got d’aigua, tapem la cassola i deixem cuinar a foc lent fins que es redueixi l’aigua. Salpebrem.

FIDEUÀ
INGREDIENTS PER A 5 PERSONES
Fideus prims 300g
Sípia 2
Musclos 300g
Rap 1
Tomàquet madur 3
All 2
Ceba 1
Pebrot 1
Fumet de peix i marisc
Oli d’oliva
Sal, pebre i pimentó

ELABORACIÓ
Tallem la sípia i el rap a daus, els fregim en una paella amb oli d’oliva. Un cop daurats els retirem i al mateix oli sofregim a foc lent la ceba i l’all picats ben fins.
Incorporem el tomàquet ratllat i el deixem reduir. Condimentem amb sal, pebre negre i pimentó.
En una paella a part daurem els fideus amb una mica d’oli, remenant constantment per evitar que es cremin.
Incorporem el peix que havíem reservat a la paella i els fideus, ho integrem tot junt. Cobrim amb el fumet de peix calent i deixem cuinar el temps indicat en l’envàs.
Netegem els musclos i els cuinem al vapor, per fer-ho posem en una olla petita 1 dit d’aigua, un gra d’all sencer, una fulla de llorer i un polsim de pebre negre. Ho portem al foc fins que els musclos s’obrin.
Quan els fideus estiguin cuits, afegim els musclos al damunt.