A l’estiu convé que l’alimentació sigui fresca, variada i equilibrada. Amb molta presència de fruites i verdures. Adequar l’alimentació també ens ajudarà a combatre la calor. 

A continuació, us deixem alguns consells i l’enllaç a un receptari elaborat pel Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya per a un estiu saludable.

  • Evitar fer grans ingestes, és millor fer diferents àpats lleugers al llarg del dia, per exemple: esmorzar, mig matí, dinar, berenar i sopar.
  • Augmentar la presència de fruita i verdura a la dieta: contenen molta aigua, vitamines, minerals, fibra, etc. La fruita la podem prendre ben freda, ens ajudarà a fer passar la calor. Per les verdures, una bona opció són les amanides o cremes fredes.
  • Evitar els àpats copiosos i densos, per això cal limitar les salses, guisats i cassoles. Donar preferència a aliments més refrescants i lleugers.
  • Donar prioritat a les receptes i formes de cuinar més senzilles, com per exemple: a la planxa, brasa, forn, vapor, bullit, etc. Facilitarem la digestió.
  • Ens els postres de dinars i sopars escollir la fruita fresca, làctics naturals, iogurt gelat, sorbets o gelats de fruita. Evitar prendre a diari gelats, prendre’ls de forma ocasional.
  • Amb les altes temperatures és molt important augmentar la ingesta de líquids per assegurar una bona hidratació. Per fer-ho podem prendre: aigua, sucs de fruita, llimonada casolana, infusions fredes, aigua amb fruites, gaspatxo, etc. Evitar els refrescos i begudes ensucrades.

Bon estiu!