Ingredients:
- 1 iogurt natural
Amb la mesura del iogurt:
- 3 mesures de farina de blat
- 1,5 mesures de sucre
- 3 ous
- 1 sobre de llevat en pols
- ½ mesura d’oli
- Ratlladura d’una llimona
Opcional: panses, fruits secs o xocolata.
Per la crema pastissera:
- 500ml de llet
- 4 rovells d’ou
- 100g sucre
- 50g maizena
- Pell d’una llimona
- Branca de canyella
Elaboració:
- Pre-escalfem el forn a 180ºC.
- En un bol afegim tots els ingredients. Tamisem la farina per evitar grumolls.
- Quan ratllem la llimona mirar que únicament ratllem la pell, evitant la part blanca.
- A la massa podem afegir-hi panses, xocolata o fruits secs.
- Untem el motlle amb oli d’oliva i afegim la massa.
- Ho cuinem al forn. Veurem quan estigui cuinat quan punxem la coca amb un escuradents i surti net.
- Preparem la crema pastissera. Separem 100ml de llet i diluïm la maizena. Reservem.
- Separem les clares del rovell. En un bol posem els rovells juntament amb el sucre, barregem, afegim la maizena diluïda en la llet. Removem bé que s’integri i reservem.
- En un cassó posem la resta de la llet juntament amb la branca de canyella i la pell de la llimona, procurar que no quedin restes de llimona, ho portem al foc fins que bulli. Ho colem.
- En una olla posem la llet ja infusionada i anem afegint poc a poc, sense deixar de remenar amb unes barilles, la barreja que havíem reservat. Anem remenant fins que espesseixi. Retirem del foc.
- Posem la crema pastissera en una màniga i decorem la coca fent un reixat.
Deixa un comentari