Ingredients:

  • 1 iogurt natural

Amb la mesura del iogurt:

  • 3 mesures de farina de blat
  • 1,5 mesures de sucre
  • 3 ous
  • 1 sobre de llevat en pols
  • ½ mesura d’oli
  • Ratlladura d’una llimona

Opcional: panses, fruits secs o xocolata.

Per la crema pastissera:

  • 500ml de llet
  • 4 rovells d’ou
  • 100g sucre
  • 50g maizena 
  • Pell d’una llimona
  • Branca de canyella 

Elaboració:

  1. Pre-escalfem el forn a 180ºC.
  2. En un bol afegim tots els ingredients. Tamisem la farina per evitar grumolls.
  3. Quan ratllem la llimona mirar que únicament ratllem la pell, evitant la part blanca.
  4. A la massa podem afegir-hi panses, xocolata o fruits secs.
  5. Untem el motlle amb oli d’oliva i afegim la massa.
  6. Ho cuinem al forn. Veurem quan estigui cuinat quan punxem la coca amb un escuradents i surti net.
  7. Preparem la crema pastissera. Separem 100ml de llet i diluïm la maizena. Reservem.
  8. Separem les clares del rovell. En un bol posem els rovells juntament amb el sucre, barregem, afegim la maizena diluïda en la llet. Removem bé que s’integri i reservem.
  9. En un cassó posem la resta de la llet juntament amb la branca de canyella i la pell de la llimona, procurar que no quedin restes de llimona, ho portem al foc fins que bulli. Ho colem.
  10. En una olla posem la llet ja infusionada i anem afegint poc a poc, sense deixar de remenar amb unes barilles, la barreja que havíem reservat. Anem remenant fins que espesseixi. Retirem del foc.
  11. Posem la crema pastissera en una màniga i decorem la coca fent un reixat.