Número de racions: 3
Cost del plat: 8,55€ (2,85€/ració)
RECEPTA CIGRONS AMB ESPINACS
Ingredients (3 racions):
- 500g cigrons cuits
- 300g espinacs frescos
- 1/2 ceba de figueres (gran)
- 4 tomàquets madurs
- 2 grans d’all
- Oli d’oliva
- Sal i pebre negre
Elaboració:
- Pelem i ratllem mitja ceba.
- Pelem i piquem dos grans d’all.
- Ratllem els tomàquets.
- En una cassola afegim un raig d’oli d’oliva, quan estigui calent afegim la ceba i l’all. Ho cuinem fins que la ceba s’enrosseixi, 10 minuts aproximadament, el foc molt baix per evitar que sens cremi.
- Passat el temps afegim el tomàquet ratllat i salpebrem. Afegim els espinacs i tapem la cassola perquè es cuini al vapor. Ho deixem fins que els espinacs es redueixin. Mantenim el foc ben baix.
- Finalment afegim els cigrons, que ja estan cuinats, perquè s’escalfin.
RECEPTA PEIX AL FORN AMB PATATA
Ingredients (3 racions):
- 1 patata gran
- Julivert
- 2 grans d’all
- 1/2 ceba de figueres (gran)
- 5 medallons de lluç
- Oli d’oliva
- Sal i pebre negre
Elaboració:
- Pelem la patata i la tallem a rodanxes ben fines. Ens podem ajudar d’una mandolina.
- Pelem i tallem mitja ceba a juliana fina.
- En un plat posem la ceba. En un altre plat posem les rodanxes de patata evitant que quedin amuntegades, afegim un raig d’oli d’oliva i salpebrem. Col·loquem la ceba, i seguidament, la patata al microones per fer una primera cocció (5 minuts aproximadament). D’aquesta manera s’escurça el temps de cocció del forn i s’assegura que la patata quedi ben cuita. Ho deixem al microones fins que la ceba i la patata estiguin toves.
- Si hem comprat peix congelat, el descongelem al microones amb la funció descongelar (baixa potència) per evitar que se’ns cuini.
- Pre-escalfem el forn a 180ºC.
- Pelem i piquem ben petits els grans d’all. Rentem el julivert i el piquem petit. En un bol barregem l’all i el julivert, ho emulsionem amb oli d’oliva.
- En una safata apta pel forn, posem un raig d’oli i fem un llit de patata i ceba. A sobre col·loquem els medallons de lluç i finalment la picada d’all i julivert. Afegim mig got d’aigua per evitar que se’ns ressequi molt.
- Cuinem al forn durant 30 minuts.

Deixa un comentari