Número de racions: 3

Cost del plat: 8,55€ (2,85€/ració)

RECEPTA CIGRONS AMB ESPINACS

Ingredients (3 racions):

  • 500g cigrons cuits
  • 300g espinacs frescos
  • 1/2 ceba de figueres (gran)
  • 4 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre negre

Elaboració:

  1. Pelem i ratllem mitja ceba.
  2. Pelem i piquem dos grans d’all.
  3. Ratllem els tomàquets.
  4. En una cassola afegim un raig d’oli d’oliva, quan estigui calent afegim la ceba i l’all. Ho cuinem fins que la ceba s’enrosseixi, 10 minuts aproximadament, el foc molt baix per evitar que sens cremi.
  5. Passat el temps afegim el tomàquet ratllat i salpebrem. Afegim els espinacs i tapem la cassola perquè es cuini al vapor. Ho deixem fins que els espinacs es redueixin. Mantenim el foc ben baix.
  6. Finalment afegim els cigrons, que ja estan cuinats, perquè s’escalfin.

RECEPTA PEIX AL FORN AMB PATATA

Ingredients (3 racions):

  • 1 patata gran
  • Julivert
  • 2 grans d’all
  • 1/2 ceba de figueres (gran)
  • 5 medallons de lluç
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre negre

Elaboració:

  1. Pelem la patata i la tallem a rodanxes ben fines. Ens podem ajudar d’una mandolina.
  2. Pelem i tallem mitja ceba a juliana fina.
  3. En un plat posem la ceba. En un altre plat posem les rodanxes de patata evitant que quedin amuntegades, afegim un raig d’oli d’oliva i salpebrem. Col·loquem la ceba, i seguidament, la patata al microones per fer una primera cocció (5 minuts aproximadament). D’aquesta manera s’escurça el temps de cocció del forn i s’assegura que la patata quedi ben cuita. Ho deixem al microones fins que la ceba i la patata estiguin toves.
  4. Si hem comprat peix congelat, el descongelem al microones amb la funció descongelar (baixa potència) per evitar que se’ns cuini.
  5. Pre-escalfem el forn a 180ºC.
  6. Pelem i piquem ben petits els grans d’all. Rentem el julivert i el piquem petit. En un bol barregem l’all i el julivert, ho emulsionem amb oli d’oliva.
  7. En una safata apta pel forn, posem un raig d’oli i fem un llit de patata i ceba. A sobre col·loquem els medallons de lluç i finalment la picada d’all i julivert. Afegim mig got d’aigua per evitar que se’ns ressequi molt.
  8. Cuinem al forn durant 30 minuts.