RECEPTA PER 4 PERSONES

Cua de rap 4
Ceba 1
Tomàquet madur 4
Ou 4
Plaques de pasta per canelons 12
Llesca de pa 2
Llet 100ml
Sal, pebre negre
Oli d’oliva

Per la beixamel:
Llet 0,5 litre
Farina 30g
Mantega 30g
Sal, pebre negre i nou moscada

ELABORACIÓ

  1. Pelem i piquem la ceba ben fina. Afegim oli d’oliva en una paella, sofregim la ceba a foc lent. Passat uns deu minuts incorporem el tomàquet ratllat. Condimentem amb sal, pebre negre i pimentó.
  2. Bullim els ous uns deu minuts, passat el temps els escorrem i els deixem refredar. El pelem i els piquem petits.
  3. Escaldem les cues de rap amb aigua bullent uns 3 minuts. Ho esmicolem retirant les espines. Incorporem el rap i els ou amb el sofregit.
  4. Remullem la molla de pa amb la llet i l’incorporem amb el sofregit. Ho barregem bé.
  5. Bullim les plaques de canelons el temps indicat en l’envàs. Passat el temps els posem en un bol amb aigua freda i els estenem sobre el un drap de cuina una a una.
  6. Omplim una mànega pastissera amb el farcit del caneló, i anem omplint els canelons. Els enrotllem i els col·loquem en una safata.
  7. Per la beixamel: en un cassó posem a escalfar la mantega, un cop desfeta afegim la farina i remenem bé que es cogui una mica. Anem abocant la llet sense deixar de remenar amb unes barnilles fins que espesseix. Condimentem amb sal, pebre i nou moscada.
  8. En la safata disposem una primera capa de beixamel, col·loquem els canelons i els cobrim els canelons amb la beixamel