Ingredients (5 persones)
- 4 carbassons
- 1 ceba
- 4 tomàquets madurs
- 5 grans d’all
- Tonyina en conserva
- Formatge ratllat
- 1 safata de xampinyons
- Sal i pebre negre
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Netejar el carbassó amb aigua, tallar les puntes. Amb l’ajuda d’una mandolina fer-ne làmines ben fines.
- En una paella ampla o una planxa afegir un raig d’oli d’oliva, cuinar lleugerament les làmines de carbassó per les dues bandes. Un cop cuinat col·locar-les en una safata amb paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.
- Pelar i ratllar la ceba. Pelar i picar l’all. En una paella afegir un raig d’oli, sofregir a foc baix la ceba i l’all.
- En una olla posar aigua a bullir, quan arrenqui el bull escaldar els tomàquets durant 1 minut. Passat el temps retirar-los i amb l’ajuda d’un ganivet pelar-los. Tallar els tomàquets a quarts.
- Quan la ceba estigui sofregida afegir el tomàquet i deixar que es redueixi, afegir-hi pebre al gust. A continuació la tonyina. Barrejar tot junt i retirar del foc.
- Rentar els xampinyons per eliminar les restes de terra. Tallar-los a daus petits. Pelar i picar 2 grans d’all.
- En una paella sofregir el xampinyons amb l’all. Un cop sofregits col·locar-ho a un bol i barrejar-ho amb el formatge.
- Col·locar tres làmines de carbassó de costat o una mica sobreposades, afegir una mica del farcit al mig i enrotllar en forma de caneló. Hi ha dos tipus de farcit, un serà amb tonyina i l’altre amb formatge i xampinyons. Anar col·locant els canelons en una safata apte pel forn.
- Un cop tinguem tots els canelons fets, afegir formatge ratllat a sobre i gratinar-los.
Deixa un comentari