Ingredients (5 persones)

  • 4 carbassons
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets madurs
  • 5 grans d’all
  • Tonyina en conserva
  • Formatge ratllat
  • 1 safata de xampinyons
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva

Elaboració: 

  1. Netejar el carbassó amb aigua, tallar les puntes. Amb l’ajuda d’una mandolina fer-ne làmines ben fines.
  2. En una paella ampla o una planxa afegir un raig d’oli d’oliva, cuinar lleugerament les làmines de carbassó per les dues bandes. Un cop cuinat col·locar-les en una safata amb paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.
  3. Pelar i ratllar la ceba. Pelar i picar l’all. En una paella afegir un raig d’oli, sofregir a foc baix la ceba i l’all.
  4. En una olla posar aigua a bullir, quan arrenqui el bull escaldar els tomàquets durant 1 minut. Passat el temps retirar-los i amb l’ajuda d’un ganivet pelar-los. Tallar els tomàquets a quarts.
  5. Quan la ceba estigui sofregida afegir el tomàquet i deixar que es redueixi, afegir-hi pebre al gust. A continuació la tonyina. Barrejar tot junt i retirar del foc.
  6. Rentar els xampinyons per eliminar les restes de terra. Tallar-los a daus petits. Pelar i picar 2 grans d’all.
  7. En una paella sofregir el xampinyons amb l’all. Un cop sofregits col·locar-ho a un bol i barrejar-ho amb el formatge.
  8. Col·locar tres làmines de carbassó de costat o una mica sobreposades, afegir una mica del farcit al mig i enrotllar en forma de caneló. Hi ha dos tipus de farcit, un serà amb tonyina i l’altre amb formatge i xampinyons. Anar col·locant els canelons en una safata apte pel forn.
  9. Un cop tinguem tots els canelons fets, afegir formatge ratllat a sobre i gratinar-los.