INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

Arròs 600g
Sèpia o calamars 200g
Gambes 6 unitats
Musclos 350g
Tomàquet madur 4
Alls 5
Nyores 2
Oli d’oliva
Sal i pebre negre
Safrà
Llorer
Brou de peix o aigua 1,5 litres (proporció de 250ml de líquid per 100g d’arròs)

ELABORACIÓ

  1. En una cassola de ferro fregiu en oli els alls sencers i les nyores, procurant que no es cremin. Un cop fregit posar-ho en un morter, havent tret les llavors i la cua de les nyores.
  2. En el mateix oli de la cassola fregir la sèpia i les gambes. Les gambes lleugerament, durant un minuts i mig. Ho guardem tot.
  3. En l’oli restant sofregir el tomàquet pelat i ben picats. Un cop el sofregit estigui ben concentrat, afegir novament la sèpia. Integrar-ho tot. Salpebrar.
  4. Obrir els musclos al vapor amb un gra d’all i una fulla de llorer.
  5. Afegir l’arròs i remenar-ho bé. Ho mulleu amb el caldo o l’aigua bullent. Afegir la picada, d’alls, nyores i safrà, deixatada amb el suc de la cocció.
  6. Els últims cinc minuts de cocció afegir els musclos oberts i les gambes.