Número de racions: 3

Cost del plat: 11,82€ (3,94 €/ració)

AMANIDA RUSSA

Ingredients (3 racions):

  • 2 patates mitjanes
  • 4 pastanagues
  • 350g pèsols petits
  • 3 llaunes de tonyina
  • Olives sense pinyol
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva

Per la maionesa:

  • 1 ou
  • Oli de gira-sol
  • Suc de mitja llimona
  • sal

Elaboració:

  1. Pelem les patates i les pastanagues, les tallem a daus petits de la mateixa mida.
  2. Posem aigua a bullir, quan arrenqui el bull afegim els pèsols, la patata i les pastanagues, afegim sal i ho deixem cuinar 10 minuts. Passat el temps comprovem que la pastanaga estigui tova i ho escorrem. Ho deixem refredar.
  3. Per la maionesa, en el got de la batedora elèctrica afegim 1 ou, el doble del volum de l’ou amb oli de gira-sol, un pessic de sal i el suc de mitja llimona. Ho triturem amb compte de no tallar-la.
  4. En un bol barregem les verdures, quan ja estiguin fredes, amb la tonyina, olives partides per la meitat i la maionesa.

Hamburguesa de xampinyons i ceba

Ingredients (3 persones):

  • 400g de carn picada de vedella
  • 1 safata de xampinyons
  • 1 ceba
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Elaboració:

  1. Netegem els xampinyons amb aigua per eliminar l’excés d’aigua. El tallem a daus petits.
  2. Pelem i piquem la ceba fina.
  3. En una paella afegim un raig d’oli i sofregim la ceba a foc baix. Quan estigui ben tova afegim els xampinyons i cuinem. Salpebrem.
  4. En un bol barregem la carn picada amb els xampinyons i la ceba ja cuits. N’agafem una porció i li donem forma d’hamburguesa.
  5. Cuinem les hamburgueses a la paella amb oli d’oliva.